Buna ziua,Sunt actionar minoritar la o SA.De curand a avut loc o AGA in care s-au discutat si stabilit diverse aspecte, inclusiv neacordarea de dividende pt.anul trecut desi am iesit pe profit,majorarea capitalului social etc.Eu nu am participat si nici nu am imputernicit pe cineva sa voteze in numele meu.Ulterior am constatat ca hot.AGA cuprindea multe alte lucruri despre care nu am stiut (de exemplu au scos din actul constitutiv clauza care ii obliga sa dea dividende).Aceasta hot.AGA a fost atacata de un alt actionar minoritar care a participat la sedinta iar instanta a stabilit termenul in decembrie 2011.
Ma pot alipi si eu la cererea lui de chemare in judecata?
Mai pot sa completez cererea si cu alte aspecte pe care el nu le-a atacat?
Va multumesc.
puteti formula cerere de interventie in acel dosar sustinand aspectele pe care le considerati nelegale si pentru care solicitati anularea hotararii AGA
Puteti sa faceti precizarile pe care Dvs. le considerati necesare fata de AGA respectiva, chiar daca acestea nu au fost aratate de celalalt actionar. In masura in care s-au adoptat hotarari care nu au fost pe ordinea de zi, hotararea AGA este lovita de nulitate. Daca doriti, puteti sa cereti si suspendarea executarii hotararii AGA pana se judeca actiunea in anulare.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.
Astazi am vorbit cu actionarul care a introdus cererea de chemare in judecata.Mi-a zis ca de fapt clauzele din contractul de privatizare al societatii au fos modificate printr-un act aditional la contract anterior hot. AGA (si din cate am inteles au voie pt. ca s-a intrunit o majoritate de aproape 90%) insa mi se pare complet ilogic sa renunti de buna voie la dividende, ori esti un om de afaceri foarte prost ori foarte corupt.
Mai mult mi-a zis ca a introdus o ,,cerere de chemare in judecata pe cale de ordonanta presedintiala,, si ca nu ma mai pot alipi la el, insa vad ca tot amana termenele.
Un alt actionar minoritar zice ca ei tot tergiverseaza pentru ca din 1 octombrie se aplica un nou cod civil si ca s-a introdus prin noul cod o teorie a impreviziunii executarii contractelor si in felul acesta actionarul majoritar ar invoca criza economica care il aduce in imposibilitate de a-si executa obligatiile asumate. Ce parere aveti ?
Daca asi introduce o noua cerere de chemare in judecata (bineinteles inainte de 1 octombrie)
se va aplica actualul cod sau pot prin cererea de interventie sa il oblig pe actionarul majoritar sa isi execute obligatiile (inclusiv pe cele modificate prin actul aditional secret) ?
Oricum este vina mea ca nu am fost mai atenta la masinariile lor, am crezut ca mai exista totusi onoarea ca atunci cand semnezi un act sa ti-l asumi insa vorba cuiva ,, sunt vremi de mult apuse,,
VA MULTUMESC FRUMOS