Buna Seara! Va rog imi puteti da niste sfaturi in urmatoarea problema? Si anume..Asociatul si Administratorul cu mai putin de 50% din firma (S.R.L.) , avand drept de semnatura din partea Asociatului si Administratorului majoritar(care nu este roman), si-a insusit dividendele pe o perioada mai mare de 5 ani, nedistribuindu-le .
Actionarul majoritar i-a retras ulterior dreptul de semnatura, insa banii ... nu i-a primit , intrucat asa cum am mai spus, minoritarul le-a ridicat si si le-a insusit. Acum majoritarul vrea sa il dea in judecata pe el , nu firma.
Va rog imi puteti spune pe ce lege, art. ar trebui sa se intemeieze cererea de chemare in judecata?
Contabilul nu da rapoartele privitoare la distribuirea dividendelor, dar conform situatiilor financiare anuale si a celorlalte documente, s-a hotarat distribuirea dividendelor, iar Asociatul minoritar le-a retras insa partea care se cuvenea celuilalt Asociat nu i-a distribuit-o.
Va rog mult imi puteti spune ce ar trebui sa fac? cum sa il chem in judecata, pe baza carei legi , art.?
Si de asemenea stiti cumva care lege interzice asociatului, administratorului sa tina sub sechestru (fara vreun act, ci asa pentru ca are el chef) bunuri ale societatii?..Am vrut sa iau masina de la firma pentru ca Actionarul majoritar avea nevoi de ea la veniea in tara, iar minoritarul nu a vrut sa dea cheile.. pur si simplu nu a vrut..