avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ajutor! Administrator firma - demisie!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ajutor! Administrator firma - demisie!

Buna ziua.

Sunt administrator firma, SRL, in domeniul servicii, mi-am dat demisia acum 2 saptamani (ca la carte: cfm legii art etc, preaviz 30 zile, cu nr de inregistrare, apoi trimisa prin posta celor 3 asociati). Problema e ca asociatul cu peste 50% din actiuni nu vrea sa-mi acorde descarea de gestiune si eliberarea din functie si ma tot ameninta cu diverse chestii - ca ma da in judecata pentru ca prin demisia mea ii falimentez afacerea, apoi ca ma da in judecata pt clientii care inca nu au platit (dar care vor plati, evident), ca ma da in judecata ... ce sa mai, diverse motive care mai de care mai departe de realitate, in plus la un mom dat m-a si amenintat ca ma distruge atat pe mine cat si pe familia mea si pe toti cei apropiati...

Am facut eu convocarea AGA deoarece ei nu au facut nimic pana acum... astept sa vad ce si cand vor avea de gand sa o faca....

Intrebarea e - daca am facut convocarea AGA , asociatii sunt obligati sa participe si sa ia o decizie, nu?
E posibil sa-mi faca ceva, legal, din mom ce firma are profit (deci falimentarea nu are cum sa existe)?
E posibil sa ma dea in judecata? Si daca da, pt ce?

Exista descarcare de gestiune in domeniul servicii???

Astept raspunsul dvs cat mai rapid posibil.

Imi cer scuze pt urgentarea raspunsului, dar chiar am ajuns la limita maxima a stresului si a nesigurantei.

Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 21:27, 14 Noiembrie 2006
legal ar trebui sa-ti aprobe demisia pt nu te pot tine cu forta. nu stiu cum este cu predarea gestiunii dar sunt sigura ca poate fi facuta in termenul de preaviz. in ceea ce priveste amenintarile fis incearca sa te intimideze. poti spune si tu ca in cazul in care recurge la metode neortodoxe poti apela la autoritati. nu cred ca e cazul vor sa incerce sa te retina pt ca banuiesc eu ca ti-ai facut treaba cum trebuie si arde la ficat ca vrei sa pleci. este foarte greu sa gasesti pe cineva de incredere si responsabil!
nu am inteles eu bine, dar ati facut sau nu ati facut convocarea pt AGA?
La aceasta adunare treuie sa se prezinte asociatii si cu aceasta ocazie, avand in vedere ca pe ordinea de zi este trecuta descarcarea de gestiune a dvs. se va discuta si vota aceasta. Chiar daca nu participa asociatul care se opune descarcarii dvs. de gestiune daca obtineti hot celorlalti e ok, el neavand decat sa ceara in instanta anularea hot si asta numai pt motive temeiniceCf .Art. 194. - (1) Adunarea asociaţilor are următoarele obligaţii principale:
a) să aprobe situaţia financiară anuală şi să stabilească repartizarea profitului net;
b) să îi desemneze pe administratori şi cenzori, să îi revoce şi să le dea descărcare de activitatea lor, precum şi să decidă contractarea auditului financiar, atunci când acesta nu are caracter obligatoriu, potrivit legii;
c) să decidă urmărirea administratorilor şi cenzorilor pentru daunele pricinuite societăţii, desemnând şi persoana însărcinată să o exercite;
d) să modifice actul constitutiv.

Daca se prezinta si se opune trebuie sa si arate ce vi se imputa si in functie de asta se a decide descarcarea sau nu de gestiune.
ce prevede contractul tau de management?
Da. Am facut convocarea AGA , am trimis-o prin la toti asociatii. Zilele acestea Ar trebui sa aiba loc...
Insa actionarul majoritar continua sa ma ameninte in fel si chip. Legal nu ar avea ce sa-mi faca, pt ca tot ce e in actele firmei e real si se poate verifica pana in panzele albe ca tot nu ar avea ce sa-mi impute.
Doar daca incepe sa faca magarii si sa fure el insusi bani sau mai stiu eu ce Dumnezeu sa faca si sa dea vina pe mine !! E posibil asa ceva???
Eu am inceput sa-l vad in stare de orice nemernicie acum, mai ales dupa toate amenintarile pe care mi le face! Ar fi cazul sa fac plangere la politie daca nu inceteaza?
Nu mai stiu ce sa fac si cum sa fac ca sa pot sa scap din aceasta firma !!!
ai contract de management sau in ce baza administrezi firma?

Alte discuții în legătură

Demisii cenzori si contractare auditor financiar ela-ela ela-ela Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie la o societate comerciala pe actiuni unde statul este actionar majoritar: In anul 2011 membri comisiei de ... (vezi toată discuția)
Administrator care renunta la functia de administrator MARY ANNA MARY ANNA Buna, Am si eu o intrebare si sper sa gasesc raspuns. Probema este urmatoarea: - un srl care are ca administrator o persoana fizica; intre srl si persoana ... (vezi toată discuția)
Administrator / mandat Monica H. Monica H. daca administratorul unic al unei societati si \"a dat demisia\" adica a renuntat la mandat , inainte de termen, fara a convoca AGOA, eu, ca si asociat, ... (vezi toată discuția)