avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cum se poate ataca o decizie de imputare emisa de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cum se poate ataca o decizie de imputare emisa de primarie?

cum se poate ataca o decizie de imputare emisa de primarie pentru recuperarea asa-zisului prejudiciu cauzat prin incasarea drepturilor speciale ale functionarului public acordate prin contract colectiv de munca incheiat cu primaria?

Cel mai recent răspuns: adibuta , utilizator 22:22, 9 Noiembrie 2011
In instanta puteti ataca acea decizie de imputare emisa de catre Primarie ... Legea nr.188/1999 prevede:
Art. 84. - Răspunderea civilă a funcţionarului public se angajează:
a) pentru pagubele produse cu vinovăţie patrimoniului autorităţii sau instituţiei publice în care funcţionează;
b) pentru nerestituirea în termenul legal a sumelor ce i s-au acordat necuvenit;
c) pentru daunele plătite de autoritatea sau instituţia publică, în calitate de comitent, unor terţe persoane, în temeiul unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile.
Art. 85. - (1) Repararea pagubelor aduse autorităţii sau instituţiei publice în situaţiile prevăzute la art. 84 lit. a) şi b) se dispune prin emiterea de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice a unui ordin sau a unei dispoziţii de imputare, în termen de 30 de zile de la constatarea pagubei, sau, după caz, prin asumarea unui angajament de plată, iar în situaţia prevăzută la lit. c) a aceluiaşi articol, pe baza hotărârii judecătoreşti definitive şi irevocabile.
(2) Împotriva ordinului sau dispoziţiei de imputare funcţionarul public în cauză se poate adresa instanţei de contencios administrativ.
(3) Dreptul conducătorului autorităţii sau instituţiei publice de a emite ordinul sau dispoziţia de imputare se prescrie în termen de 3 ani de la data producerii pagubei.

b) pentru nerestituirea în termenul legal a sumelor ce i s-au acordat necuvenit;

DE CE SUMELE PLATITE LA SALAR, CONFORM UNUI CONTRACT DE MUNCA SI CONFORM UNUI BUGET APROBAT DE CONSILIERI LOCALI SUNT CONSIDERATE SUME NECUVENITE.
NU AU FOST CERUTE DE ANGAJAT, AU FOST PE STAT DE PLATA. TREBUIA SA LE REFUZE?



da, avea si posibilitatea aceasta. :)
Care este termenul legal in care o dispozitie de imputare, emisa in acelasi sens , poate fi atacata la instanta de contencios ?
termenele sunt cele prevazute in legea nr.554/2004- legea contenciosului administrativ. :)

Alte discuții în legătură

Dispozitie imputare sume incasate necuvenit functionar public ContSters135086 ContSters135086 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema : Se poate emite o dispozitie de imputare sume incasate necuvenit ( in urma controlului Curtii de ... (vezi toată discuția)
Recuperarea unui spor acordat in anul 2008 unui functionar public frexalina frexalina In cursul anului 2008 s-a acordat spor ptr.functionar public si ulterior Curtea de Conturi a constatat ca este nelegal acest spor.Angajatorul trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Raspunderea civila a functionarului public ContSters14414 ContSters14414 Buna ziua, am urmatoarea problema: in luna septembrie a anului trecut, am parasit locul de munca ( institutie publica-functionar publice), prin acordul ... (vezi toată discuția)