cum se poate ataca o decizie de imputare emisa de primarie pentru recuperarea asa-zisului prejudiciu cauzat prin incasarea drepturilor speciale ale functionarului public acordate prin contract colectiv de munca incheiat cu primaria?
In instanta puteti ataca acea decizie de imputare emisa de catre Primarie ... Legea nr.188/1999 prevede:
Art. 84. - Răspunderea civilă a funcţionarului public se angajează:
a) pentru pagubele produse cu vinovăţie patrimoniului autorităţii sau instituţiei publice în care funcţionează;
b) pentru nerestituirea în termenul legal a sumelor ce i s-au acordat necuvenit;
c) pentru daunele plătite de autoritatea sau instituţia publică, în calitate de comitent, unor terţe persoane, în temeiul unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile.
Art. 85. - (1) Repararea pagubelor aduse autorităţii sau instituţiei publice în situaţiile prevăzute la art. 84 lit. a) şi b) se dispune prin emiterea de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice a unui ordin sau a unei dispoziţii de imputare, în termen de 30 de zile de la constatarea pagubei, sau, după caz, prin asumarea unui angajament de plată, iar în situaţia prevăzută la lit. c) a aceluiaşi articol, pe baza hotărârii judecătoreşti definitive şi irevocabile. (2) Împotriva ordinului sau dispoziţiei de imputare funcţionarul public în cauză se poate adresa instanţei de contencios administrativ.
(3) Dreptul conducătorului autorităţii sau instituţiei publice de a emite ordinul sau dispoziţia de imputare se prescrie în termen de 3 ani de la data producerii pagubei.
b) pentru nerestituirea în termenul legal a sumelor ce i s-au acordat necuvenit;
DE CE SUMELE PLATITE LA SALAR, CONFORM UNUI CONTRACT DE MUNCA SI CONFORM UNUI BUGET APROBAT DE CONSILIERI LOCALI SUNT CONSIDERATE SUME NECUVENITE.
NU AU FOST CERUTE DE ANGAJAT, AU FOST PE STAT DE PLATA. TREBUIA SA LE REFUZE?