avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Dispozitie imputare sume incasate necuvenit functionar ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Dispozitie imputare sume incasate necuvenit functionar public

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema :
Se poate emite o dispozitie de imputare sume incasate necuvenit ( in urma controlului Curtii de Conturi) unui functionar public pe perioada cat a avut raportul de munca suspendat( in acea perioda a fost primar) ? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 00:40, 9 Iunie 2013
Potrivit art.85 din Legea nr.188/1999:
(1) Repararea pagubelor aduse autoritatii sau institutiei publice in situatiile prevazute la art. 84 lit. a) si b) se dispune prin emiterea de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice a unui ordin sau a unei dispozitii de imputare, in termen de 30 de zile de la constatarea pagubei, sau, dupa caz, prin asumarea unui angajament de plata, iar in situatia prevazuta la lit. c) a aceluiasi articol, pe baza hotararii judecatoresti definitive si irevocabile.
(2) Impotriva ordinului sau dispozitiei de imputare functionarul public in cauza se poate adresa instantei de contencios administrativ.
(21)Ordinul sau dispozitia de imputare ramasa definitiva ca urmare a neintroducerii ori respingerii actiunii la instanta de contencios administrativ constituie titlu executoriu.
(3) Dreptul conducatorului autoritatii sau institutiei publice de a emite ordinul sau dispozitia de imputare se prescrie in termen de 3 ani de la data producerii pagubei.

Art. 84 Raspunderea civila a functionarului public se angajeaza:
a)pentru pagubele produse cu vinovatie patrimoniului autoritatii sau institutiei publice in care functioneaza;
b)pentru nerestituirea in termenul legal a sumelor ce i s-au acordat necuvenit;
c)pentru daunele platite de autoritatea sau institutia publica, in calitate de comitent, unor terte persoane, in temeiul unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile.

Daca pentru acea perioada a incasat sume de bani , atunci i se pot imputa.
Multumesc!
pey, daca a avut raportul de serviciu suspedat,cum poate fi angajata raspunderea functionarului public? :) parerea mea este ca functionarului public X nu-i pot fi imputate sumele pe care le-ar fi incasat in mod necuvenit, din postura de functionar public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate ataca o decizie de imputare emisa de primarie? adibuta adibuta cum se poate ataca o decizie de imputare emisa de primarie pentru recuperarea asa-zisului prejudiciu cauzat prin incasarea drepturilor speciale ale ... (vezi toată discuția)
Raspunderea civila a functionarului public ContSters14414 ContSters14414 Buna ziua, am urmatoarea problema: in luna septembrie a anului trecut, am parasit locul de munca ( institutie publica-functionar publice), prin acordul ... (vezi toată discuția)
Recuperarea unui spor acordat in anul 2008 unui functionar public frexalina frexalina In cursul anului 2008 s-a acordat spor ptr.functionar public si ulterior Curtea de Conturi a constatat ca este nelegal acest spor.Angajatorul trebuie sa ... (vezi toată discuția)