avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale acte pe o firma radiata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

acte pe o firma radiata

o societate demareaza o actiune in justitie pentru recuperarea unei datorii comerciale.Intre timp, fara sa stie ORC dispune radierea sa, iar actiunea sa comerciala este finalizata cu o sentinte favorabila, pusa in executare si incasata creanta. Ulterior platii in cadrul procedurii de executare silita, societatea debitoare promoveaza contestatie in anulare invocand radierea firmei. Toate bune si frumoase, se da sentinta in consecinta iar acum soc. debitoare formuleaza sesizare la SIF pentru folosirea de acte ale unei firme radiate, banuiesc -conform art 260 alin 12 din legea 31/1990.Intrebarea este - cum dovedesc lipsa intentiei de a produce acte juridice(infractiunea de la 280 din legea 31/1990) , pentru a primi o neincepere a urmaririi penale?
Cel mai recent răspuns: Catalina Apetrachioaei , Consilier juridic 23:33, 7 Noiembrie 2011
Verificati daca ati fost citat legal pentru radierea societatii.
nu exista citarea ci doar publicarea incheierii de radiere pt. 1000 de firme.
ma gandeam sa invoca faptul ca la data introducerii actiunii in instanta, firma nu era radiata si astfel am fost de buna credinta, radierea a intervenit pe parcursul procesului si nu am avut cunostinta de ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostul admin. "accepta" facturi in numele unei societati deja radiate ContSters137516 ContSters137516 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu niste opinii vizavi de o problema pe care eu nu am mai intalnit-o in practica mea (ce-i drept cam scurta). Am o somatie de ... (vezi toată discuția)
Cum se poate interveni in actiunea inaintata de orc pentru radierea unei societati ? kem kem In situatia in care o societate are datorii si impotriva ei ORC depune la Tribunal o cerere pentru dispunerea radierii, creditorul are posibilitatea de a ... (vezi toată discuția)
Srl dizolvat la cererea orc imobile pe srl Fekete Balazs Fekete Balazs Am si eu o speta interesanta. Societatea comerciala a fost radiata la cererea ORC iar societatea respectiva are in proprietate un imobil, o cladire. Acuma ... (vezi toată discuția)