In situatia in care o societate are datorii si impotriva ei ORC depune la Tribunal o cerere pentru dispunerea radierii, creditorul are posibilitatea de a interveni in proces ? Mai are creditorul vreo posibilitate de a-si recupera creantele dupa admiterea cererii ORC si radierea societatii debitoare ?
Daca firma debitoare are datorii, in mod normal se deschide impotriva ei un proces de faliment. Pana la radierea societatii aceasta trebuie dizolvata si apoi lichidata, radierea intervenind dupa dizolvarea societatii. Ma indoiesc ca ORC a cerut radierea pentru exsitenta unor datorii. Sunt intr-adevar anumite cauze in care ORC cer dizolvarea si radierea firmei - de exemplu pentru nedepunerea bilanturilor mai mult de 3 ani consecutiv. Aflati care este temeiul actiunii formulata de ORC.
Daca procesul intentat debitorului dvs este de fapt un proces de faliment, atunci va puteti formula pretentiile in cadrul acestei proceduri print-o cerere de admitere a creantei dvs. la masa creditorilor.
Dupa radierea firmei, aceasta isi inceteaza activitatea si nu veti mai putea obtine recuperarea creantei intru-cat debitorul dvs nu mai are calitate procesuala.
ORC cere radierea pentru nedepunerea declaratiilor intr-adevar si nu pentru existenta vreunei datorii. Problema e ca reprezentantii societatii nu se prezinta si instanta admite cererea si dispune radierea. Lichidarea se face tot in lipsa documentelor astfel incat nimeni nu cunoaste situatia creditorilor.
Cuantumul creantei este mult sub 45.000 lei cat este suma minima, deci nu pot cere insolventa.
Din pacate situatia dvs nu cred ca se poate rezolva. Daca firma e deja dizolvata nici macar nu mai are personalitate juridica pentru a putea sta in judecata.
Aflati cand este termen. Puteti depune chiar inainte cu 5 zile de acest termen, prin registratura (in regim de urgenta) o cerere ca intervenient cu pretentii financiare (depuneti toate actele doveditoare pretentiei pe care o aveti, conforme cu originalul). Chiar daca nu se prezinta reprezentatii societatii, judecatorul este obligat sa ia act de aceasta cerere. In baza acesteia se va formula hotararea la actiunea ORC. Daca deja s-a formulat o hotarare in acest sens, formulati o cerere de modificare a acesteia in baza acelorasi pretentii, dar nu mai tarziu de scurgerea termenului pentru recurs. Se judeca in regim de urgenta.
Dizolvare societate
caprice
se mai pot recupera creantele de la o societate dizolvata? acum am aflat ca o societate care datoreaza o suma de bani societatii mele, a fost dizolvata acum 5 ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate
nitmar
am hotarare definitiva pentru restante salariale. ORC cere in instanta dizolvarea firmei. Ce pot sa fac? Ma impotrivesc dizolvarii? Sesizez ORC de hotararea ... (vezi toată discuția)