am hotarare definitiva pentru restante salariale. ORC cere in instanta dizolvarea firmei. Ce pot sa fac? Ma impotrivesc dizolvarii? Sesizez ORC de hotararea judecatoreasca, sa nu permita radierea?
Mergeti in instanta si vedeti pt ce a cerut dizolvarea!De regula ORC solicita dizolvarea pt nedepunerea timp de cativa ani a situatiilor financiare la ei!
1. dizolvarea firmei este urmata de lichidare procedura in care trebuie sa se plateasca toate datoriile firmei, iar pentru acest fapt trebuie sa notificati firma (sau lichidatorul acesteia pe care-l aflati de la ORC) de creanta dvs - aceasta varianta este ok daca societatea are ceva active pt plata creantei dvs.
2. daca creanta dvs. este superioara cuantumului de 30.000 lei atunci, iar societatea nu dispune de active pt plata acestei creantei atunci puteti cerere deschiderea procedurii insolventei si sa incercati antrenarea raspunderii personala a organelor de conducere
Asta ma surprinde, are depuse toate situatiile financiare anuale in termen; nu vad ce motiv au.
Creanta este de 1800 lei.
Mai am o intrebare: un contract de colaborare intre 2 societati se inregistreaza la ORC? Se poate obtine de la ORC informatia daca a exista in bazele lor de date un astfel de contract- eventual si detalii despre el?
Creanta minima pt introducerea insolventei de catre un creditor sau asocierea mai multor creditori tb sa fie de minim 3000 lei . Contractul de colaborare este un contract de prestari servicii practic si nu se inregistreaza la Registrul comertului , este un contract supus dreptului comercial .
Firma in dizolvare
fany22
BUNA,
Am o firma debitoare, am o creanta uriasa pe care ar trebui sa mi-o plateasca, si nu am reusit s-o obtin. M-am interesat la registrul Comertului si ... (vezi toată discuția)