avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cum se poate interveni in actiunea inaintata de ORC ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cum se poate interveni in actiunea inaintata de ORC pentru radierea unei societati ?

In situatia in care o societate are datorii si impotriva ei ORC depune la Tribunal o cerere pentru dispunerea radierii, creditorul are posibilitatea de a interveni in proces ? Mai are creditorul vreo posibilitate de a-si recupera creantele dupa admiterea cererii ORC si radierea societatii debitoare ?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 21:50, 11 August 2011
daca soc este dizolvata ... iar
- asociatii nu au hotarat numirea unui lichidator
- nicio persoana interesata nu a solicitat ORC numirea unui lichidator ( art 237 din lege 31/1990)
atunci ORC poate cere radierea soc dupa 1 an si 3 luni de la dizolvare ! art 260
Raspuns :
solicitati numirea unui lichidator la ORC
depuneti mentiunea de la ORC in instanta la dosar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare societate caprice caprice se mai pot recupera creantele de la o societate dizolvata? acum am aflat ca o societate care datoreaza o suma de bani societatii mele, a fost dizolvata acum 5 ... (vezi toată discuția)
Creditor srl in dizolvare petrodan petrodan Buna ziua! Am de recuperat creante de la un srl cu asociat unic, pe care l-am executat silit si nu am recuperat nimic, si care acum pe 27.10.2009, a fost ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate nitmar nitmar am hotarare definitiva pentru restante salariale. ORC cere in instanta dizolvarea firmei. Ce pot sa fac? Ma impotrivesc dizolvarii? Sesizez ORC de hotararea ... (vezi toată discuția)