avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... creditor srl in dizolvare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

creditor srl in dizolvare

Buna ziua!
Am de recuperat creante de la un srl cu asociat unic, pe care l-am executat silit si nu am recuperat nimic, si care acum pe 27.10.2009, a fost declarat in dizolvare ceruta de ORC. Ce fac? recurs dupa publicare in MO? as vrea totusi raspunderea administratorului!
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:07, 30 Octombrie 2009
Duceti-va cu inscrisurile doveditoare ale creantei la ORC. La dizolvare trebuie sa se ia in considerare atat activul cat si pasivul societatii. Daca nu aveti o somatie/ordonanta de plata emisa de catre instanta, nu stiu daca vor fi luate in calcul de ORC. Dar incercati.
Succes !
- daca valoarea creantei dvs depaseste pragul de 30.000 lei puteti cere la tribunal falimentul soc si numirea unui lichidator
- daca nu , cereti la Reg Com numirea unui lichidator care ulterior va cere falimentul soc
Numai in conformitate cu prevederile legii 85/2006 puteti cere atragerea raspunderii patrimoniale personale a persoanelor vinovate de faliment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment ContSters69698 ContSters69698 Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa ... (vezi toată discuția)
Cum se poate interveni in actiunea inaintata de orc pentru radierea unei societati ? kem kem In situatia in care o societate are datorii si impotriva ei ORC depune la Tribunal o cerere pentru dispunerea radierii, creditorul are posibilitatea de a ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre insolventa si faliment redstyle redstyle buna ziua! avem o societate care a fost bagata in insolventa ptr suma de 1 mil vechi ..procesul abia s-a incheiat ..iar acum in urma recursului sentinta a ... (vezi toată discuția)