avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Proces de care nu sti si il pierzi
Discuție deschisă în Executare silită

Proces de care nu sti si il pierzi

Un prieten a contactat un avocat pentru un anumit proces, a semnat un contract ca sa il reprezinte in instanta in alb, stiu ca a gresit, greseala asta a fost facuta de el si toti colegii lui de munca care au angajat acel avocat. L-au platit, au semnat, procesul ala a mers la sfarsit si acum toti cei care l-au platit atunci au inceput sa fie dati in judecata. Judecata in care obiectul dosarului este "investire cu formulă executorie" prin care le cere fiecaruia o suma de bani, ideea e ca nimeni nu a primit citatii(sau nimeni din cei pe care ii cunoaste,inclusiv el) procesul s-a judecat si unul din ei s-a trezit ca tre sa plateasca banii, prietenul meu afland s-a uitat pe net si a vazut si el dosarul dar sentinta a fost data de pe 27.09 in cazul lui.

Intrebarea este ce poate face, citatie nu a primit, nu a stiut ca e debitor in proces nici ca exista procesul asta pana sa afle de la colegul care s-a trezit ca tre sa scoata banii.
se mai poate face recurs,ceva? Sanse de succes?

Va rog sa ma scuzati daca nu am fost prea explicit, pot lamuri in caz ca este nevoie. Sper ca am selectat corect aria unde este procesul.
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2011
pps, utilizator
Ai spus ca a angajat avocat sa-l reprezinte, ca si ceilalti colegi. Avocatul s-a prezemtat la proces si partea nu a mai fost citata. S-a pierdut procesul si e bun de plata . Daca am inteles gresit si s-a judecat un alt proces in care el nu a angajat nici un avocat si nu a stiut de proces poate face contestatie la executare sau chiar recurs .Sa mearga la judecatoriue sau tribunal , ori la executor sa studieze dosarul, are acest drept.
acel coleg care ''s-a treit ca are de platit '' , a primit de la instanta ceva, o comunicare/????
cat despre avocat.ce pot sa va spun, ...nu se stie ce au vorbit ei....si cum s-au inteles cu avocatul....
daca mai sunteti in termen se poate dispune de una din caile de atac..
Eu am inteles altceva, ca avocatul respectiv investeste contractele cu formula executorie. Probabil s-a castigat procesul respectiv si colegii semnasera si pt onorariu de succes sau ceva...
Oricum sunt binevenite mai multe detalii ca nu ne dam seama despre ce e vorba.
parcatic cele 2 procese sunt diferite in mare. Primul era un proces in care avocatul era investit de el si ceilalti colegi impotriva angajatorului, dosar finalizat prost in care a pierdut. Acum avocatul i-a actionat pe fiecare in parte cu acel proces de "investire cu formulă executorie" pe care l-as castigat si unui coleg i-a venit acasa ca trebuie sa dea o anumita suma de bani. Inca nu stie bine pentru ce este suma asta de bani sau de ce o cere dar cred ca maine va merge sa citeasca dosarul.
Se mai poate face recurs daca au trecut aproximativ 45 de zile de cand a fost data acea hotarare?
scuze pana sa postez au mai aparut ceva mesaje si nu le vazusem. A fost pierdut procesul acela din cat am inteles si da, avea un onorariu de castig dar din ce spune el a fost pierdut
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2011
pps, utilizator
Deci am inteles bine, avocatul ii executa silit, in calitate de creditor.
Impotriva investirii cu formula executorie nu au ce face. Urmeaza executarea silita, impotriva careia pot face contestatie la executare cu suspendare provizorie sau suspendare pur si simplu a executarii. Cine stie ce au semnat, dupa cum spuneti, in alb.
Recomandarea ar fi sa isi angajeze avocat...ha,ha,ha....si sa citeasca de data asta daca semneaza ceva...

Alte discuții în legătură

Recuperare onorariu avocat Marius0123 Marius0123 Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. Am avut un litigiu de munca, am angajat un avocat cu care am incheiat un contract de reprezentare nu ... (vezi toată discuția)
Contract de asistenta juridica nerespectat PopescuMarius PopescuMarius Buna ziua!!! In urma cu 3 ani de zile am semnat un contract de asistenta judiciara cu un avocat sa ma reprezinte intr-un dosar.In dosar era vorba despre daune ... (vezi toată discuția)
Recurs pierdut, somatii de plata tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Doresc un mic ajutor din partea dumneavoastra in urmatoarea speta: Am un srl cu un asociat, detinem fiecare cate 50% din ... (vezi toată discuția)