avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... statutul unui administrator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

statutul unui administrator

Daca sunt angajat ca director la o firma ma pot angaja cu doua ore la o alta firma ca administrator (facand parte din consiliul de administratie).
Daca da ce lege imi confera acest drep.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: luis29 , utilizator 23:41, 7 Noiembrie 2011
Da, puteti. Art. 35 Codul Muncii
Acest lucru este posbili chiar daca a doua firma face parte din acelasi grup de firme
Nu conteaza
Dar daca am contract de munca pe postul de director general in cadrul aceluiasi S.R.L. mai pot sa fiu numit administrator si presedinte consiliu de administratie (prin hotarare AGA) ? sunt treut si in actul constitutiv al firmei.
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2011
luis29, utilizator
Daca nu este nici un conflict de interese, da puteti. Totusi potrivit art. 114 alin. (1) din Codul muncii, durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat

Alte discuții în legătură

Administratorul unui srl luis29 luis29 Un administrator angajat cu contract de munca (numit prin hotarare AGA) si care este trecut si in actul constitutiv intra sub incidenta legii 31/1990 (legea ... (vezi toată discuția)
Statutul unui administrator luis29 luis29 As avea si eu cateva intrebari in legatura cu statutul unui administrator 1. Un administrator, numit prin hotarare AGA, poate fi angajat la o firma cu ... (vezi toată discuția)
Consiuliul de administraþie monicabercea monicabercea În ce condiţii un director poate dizolva Consiliul de administraţie? (vezi toată discuția)