avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare-cumparare intre mama si sora mea - ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare-cumparare intre mama si sora mea - donatie deghizata?

in cazul contractului de vanzare-cumparare a unei jumatati din casa, intre mama si sora mea ,acesta poate fi atacat in justitie ,mama mea de curand a decedat,se poate considera ca este o donatie ascunsa?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: supplexxx , utilizator 23:22, 15 Noiembrie 2011
daca faceti dovada ca este o donatie deghizata, da, se poate ataca, dar asta nu inseamna neaparat ca instanta va admite si va va da castig de cauza.
dar sunteti doua surori? sau mai aveti si alti frati? (trebuie stabilita cotitatea de care putea dispune defuncta...)
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2011
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic
Cand a avut loc decesul? Inainte sau dupa 01 oct?
ce relevanta are daca inainte sau dupa?
dupa noul cod nu se mai pot ataca donatiile deghizate?
Decesul a avut loc dupa 1 octombrie 2011,ce alta modalitate mai exista pentru a demonstra ca nu s a efectuat plata prevazuta in contract,in afara de ordin de plata?Mentionez ca in contract mai apare o persoana prezenta ,aceasta fiind reprezentanta a autoritatii tutelare.Multumesc.
nu stiu daca am nimerit bine in discutie dar am nevoie de putin ajutor si nu stiu exact unde trebuie sa scriu in forum. Am o situatie aparuta in anul 1997 in care bunicii mei au dat toata averea, sa-i zic asa, unchiului meu. Nu cred ca e contract vanzare-cumparare, in contract scrie ceva despre: (transmitem cu titlu de intretinere si pentru intretinerea noastra liber de sarcini anterioare si cu garantie de orice evictiune totala sau partial, nuda proprietate asupra imobilului inscris) si (Subsemnatele parti evaluam intretinerea pe o perioada de 10 ani, in vederea taxarii la suma de...). Am mai multe detalii despre contract doar ca nu stiu daca e in regula daca postez tot aici pe forum. Ideea e ca acum vreo 7 ani bunicul meu a murit iar bunica mea nu a fost ingrijita asa cum scrie in contract iar acum vrea ca si tatal meu sa aiba 500 mp de teren din tot ce e acolo (3000 mp +casa) pentru a o intretine. Sunt 3 frati din care doar unul a luat tot. As vrea sa stiu unde sa apelez pe forum sa vad care ar fi solutia indicata pentru ca nu am bani de avocat si altundeva nu stiu unde sa intreb. Astept un ajutor. Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament ContSters308967 ContSters308967 Buna seara, Am o problema legata de atacarea testamentului.Fratele meu a decedat,la 7 ani dupa el a decedat si mama mea,in decursul acestor ani eu am primit ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere viagera pusa2mimi pusa2mimi Buna seara.Ma intereseaza daca se poate cere anularea unui contract de vanzare cumparare cu intretinere viagera si drept de uzufruct, facut in favoarea unui ... (vezi toată discuția)
Cumparare uzufruct GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, am cumparat casa parintilor mei cu c.v. cu uzufruct. Ulterior am aflat ca, conform art. 845 c.civ. fratii mei pot sa-mi atace actul dupa moartea ... (vezi toată discuția)