buna seara ..cu o mica intrebare daca se poate sa ami raspundeti si mie ...am avut o belea cu permisul cu alcolemia si urmeaza sa fiu chemat la audiere ..avand varsta de 27 de ani nu am avut treaba cu politia si e prima mea fapta penala ca ma prins baut regret si asta e..in fine intrebarea mea este ce mi face la audiere ..incheie cazul ami da verdictul sau mai dureaza ma mai baga in instanta sau politia decide pe loc ce mi se intampla ...si in cazul daca ami da 1 an cu suspendare sa dau din nou de permis trebuie sa astept inca un an dupa trecerea anului decis de instanta ..sau imedia dupa 1 an.VA MULTUMESC ..
va cheama la audiere ,pune in miscare actiunea penala,deveniti inculpat si trimite dosarul instantei,in cel mai rau caz,depinde de foarte multi factori aprecierea pericolului social concret.Da se poate sa va dea cu suspendarea executarii pedepsei la care se adauga termenul de incercare de 2+1/2 din pedeapsa la care ati fost condamnat
In cazul condamnarii la o pedeapsa de 1an inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, termenul de incercare va fi de 3 ani , calculat de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, iar permisul dvs. de conducere se va anula.
Termenul de incercare se compune din cuantumul pedepsei aplicate 1 an, la care se adauga un interval de timp de 2 ani conform disp. art 82 al. 1 c.pen.( 1an +2 ani= 3 ani).
In privinta permisului de conducere, va veti putea prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamanarii , dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.