avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inchisoare cu suspendare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inchisoare cu suspendare

un prieten a condus baut un autoturism pe drumurile publice .in urma procesului a primit 1an cu suspendare si o perioada de incercare de 3ani.Ce inseamna perioada de incercare si cand va mai putea avea permis?In urma procesului permisul a fost anulat.Va multumesc.
Daca in aceasta perioada de incercare mai comite o alta infractiune, atunci la pedeapsa care se va pronunta pentru noua infractiune se va adauga si aceasta pedeapsa in mod cumulativ; nu va mai beneficia de o pedeapsa cu suspendare.
Pentru a obtine carnetul de conducere, va trebui sa dea din nou examen de conducere.
Termenul de incercare este perioada de timp in care condamnatul probeaza ca are o buna conduita in societate, ca isi castiga in mod onest veniturile si ca nu mai " derapeaza " in spatiul infractional.
Este perioada de timp, prevazuta de legea penala, dupa expirarea careia persoana condamnata cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei este reabilitata de drept, daca in limitele acesteia nu a savarsit o alta infractiune si nu s-a revocat masura suspendarii.
Termenul de incercare se socoteste de la data ramanerii definitive a hotararii prin care s-a pronuntat suspendarea conditionata a executarii pedepsei.

cand va putea da din nou examenul?Dupa ce trece acest an de inchisoare cu suspendare sau dupa ce trec si cei 3 ani de incercare?Oricum va multumesc mult pentru raspunsuri
Va putea sustine un nou examen pentru permis dupa trecerea unui an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.
am fost la politia rutiera din pipera si cineva de acolo de la birou mi_a spus ca trebuie sa treca si cei 3 ani de incercare ca sa pot da din nou examen ptr redodandirea permisului.Nu mai inteleg nimic poate puteti sa ma ajutati cu un sfat.Sentinta a fost data in aprilie 2011 si a fost definitiva:1an cu suspendare si 3 ani perioada de incercare .Va multumesc

Alte discuții în legătură

Cum este legal? doina_dana doina_dana Buna ziua, Vreau sa ma lamuresc si eu intr-o problema si anume sotul meu a avut un proces penal pentru infractiunea prevazuta de art.85 alin.5 din OUG ... (vezi toată discuția)
Alcool in aer de 0.84 alex67jjy alex67jjy Am si eu o problema..in septembrie 2011 am fost prins de un echipaj al politiei rutiere cu o alcoolemie de 0.84 si in sange 1.50 si 1.30 la a doua proba..a ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept gri88 gri88 Buna ziua, Acum 5 ani am condus cu o alcolemie peste limita legala, am fost oprit de politie, si mi-a fost intocmit dosar penal. Acum 3 ani a avut loc ... (vezi toată discuția)