avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inchisoare cu suspendare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inchisoare cu suspendare

un prieten a condus baut un autoturism pe drumurile publice .in urma procesului a primit 1an cu suspendare si o perioada de incercare de 3ani.Ce inseamna perioada de incercare si cand va mai putea avea permis?In urma procesului permisul a fost anulat.Va multumesc.
Legea nu s-a schimbat, probabil nu ați întrebat pe cine trebuia.Termenul de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condmanare este cel după care puteți susține un nou examen pentru permis.
va multumesc mult o sa mai incerc odata
Textul de lege:
ART. 116 OUG 195/2002
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
#B
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
........................................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum este legal? doina_dana doina_dana Buna ziua, Vreau sa ma lamuresc si eu intr-o problema si anume sotul meu a avut un proces penal pentru infractiunea prevazuta de art.85 alin.5 din OUG ... (vezi toată discuția)
Alcool in aer de 0.84 alex67jjy alex67jjy Am si eu o problema..in septembrie 2011 am fost prins de un echipaj al politiei rutiere cu o alcoolemie de 0.84 si in sange 1.50 si 1.30 la a doua proba..a ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept gri88 gri88 Buna ziua, Acum 5 ani am condus cu o alcolemie peste limita legala, am fost oprit de politie, si mi-a fost intocmit dosar penal. Acum 3 ani a avut loc ... (vezi toată discuția)