avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general prescriere suma stoc de marfa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

prescriere suma stoc de marfa

buna ziua.am o problema mare.vreau sa stiu daca o suma -sold debitor3028 -sold faptic 0 , se poate prescrie?cum?care este termenul?trebuie sa anunt la finante?asta stiu ca implica si o cheltuiala cu impozitul pe profit...se ia in calcul ca si cheltuiala nedeductibi;la?mentionez ca aceasta suma a fost mutata in contul 462-apoi inapoi la 3028!prescrierea se ia in calcul d la data ultimei modificari a soldului?astept un raspuns cat mai clar si mai urgent!va multumesc!
Cel mai recent răspuns: karmem , utilizator 09:22, 12 Martie 2012
Contabil prescrierea este posibila numai in cazul datoriilor si creantelor, nicidecum in ceea ce priveste un stoc.

Acesta puteti sa-l gasiti in minus la inventariere, iar daca conducerea hotaraste ca nu este imputabil, il descarcati din gestiune cu implicatiile fiscale aferente. Cheltuiala este nedeductibila cf art 21, alin 4, lit c si trebuie colectat tva in conditiile art 128, alin 4, lit d.
Cu ocazia inventarierii se vede de ce nu mai sunt acele materiale consumabile si se propune trecerea pe cheltuieli 6028 = 3028 Cheltuieli privind alte materiale consumabile. Se vede daca lipsa poate fi imputabila sau nu.Ar fi cheltuiala deductibila doar daca ar fi o lipsa imputabila sau daca bunurile ar fi fost asigurate.
635 = 4427 Cheltuiala cu T.V.A. este de asemenea o cheltuiala nedeductibila la calculul impozitului pe profit.
Alte informatii la adresa [ link extern ]
va multumesc....ati mai putea da-mi mai dati o parere....de la altcineva ma refer. eu am inteles asa ca daca am stoc fictiv 100 lei....ins 100 lei +tva=124lei iar profitul+124 lei *16 %. am inteles bine nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsuri in gestiune Doina B Doina B Buna ziua! La o societate se constata cu ocazia inventarierii la 31.12.2011 lipsuri in gestiune la gestiunile de materii prime(aprox. 10000 lei) si ... (vezi toată discuția)
Materii prime deteriorate rezulta deseuri vlad.aurelia vlad.aurelia Buna ziua.Vin si eu cu o problema pentru a carei rezolvare as dori niste sugestii.Din cauza ninsorilor si a frigului ,acoperisul unei magazii unde erau ... (vezi toată discuția)
Marfa lipsa din stoc loredanaalina loredanaalina Buna ziua, daca o societate comerciala (abc alimentar) la inventariere, are lipsa in stoc de 45603.96 lei, din care adaos 3511.94 lei si tva neexigibil ... (vezi toată discuția)