Buna ziua,
Am avut o factura pe luna iulie si am inregistrat-o pe marfa dar am gresit la un produs , am introdus 64 buc cu 30.00 lei +tva pe 371, in loc de : 30buc cu 6.45 lei +tva,automat mi s-a marit si valoarea facturi dar plata nu am facut-o, cum as putea remedia aceasta situatie acum in luna noiembrie???#-o:(#-o
Daca puteti recupera factura, o anulati si faceti una corecta.Daca nu faceti o factura stornata cu aceleasi date si apoi faceti si una corecta. Ambele trebuie sa ajunga la client. Acum mai trebuie sa corectati declaratia de tva si pentru impozitul pe profit daca e cazul. La tva, daca faceti a doua varianta(fara anularea facturii), nu mai e nevoie sa refaceti declaratia 300 pentru ca cele doua facturi intra in decontul din acest trimestru IV. La fel si pentru impozitul pe profit.
poate nu m-am exprimat bine, aceea factura este de intrare, eu m-am incarcat cu ea pe marfa
numai ca am introdus gresit cantitatea si pretul, in cazul asta cum as putea proceda??
Greseala e doar in partea de contabilitate sau tine si de completare nir? In acest caza faceti corectura la nir iar la nota contabila referitoare la intrarea marfii scrieti din nou articolele contabile in rosu(doar pentru produsul in cauza si apoi in negru cu valorile corecte
Exemplu: intrare marfa % = 401
371 (cu minus 64 buc cu 30.00 lei)
4426
concomitent 371 = %
378(asa cum a rezultat din nirul gresit)
4428
Si inregistrarea corecta intrare marfa % = 401
371 ( 30buc cu 6.45 lei)
4426
concomitent 371 = %
378(din nirul corectat)
4428
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Sold 378 negativ
denisa2011
buna ziua
am un magazin de produse de instalatii, am introdus marfa detail pt ca vand si la persoane juridice si la persoane fizice.Programul face singur ... (vezi toată discuția)