Am depus o plangere penala impotriva unei firme care a emis bilete la ordin fara acoperire la serviciul investigatii fraude impotriva administratorilor ( pe care nu i-am mai gasit).
A trecut o perioda de 5 luni pana le-am trimis email care este stadiul plangerii, am fost chemat la politie sa mai dau o declaratie, dupa 2 saptamani primesc la firma o instintare "dosarul se afla in faza actelor premergatoare urmand a fi inaintata Parchetului de pe langa Judecatorie, propunerea legala iar solutia va vor fi comunicate".
Intrebarea mea este ce se intampla la parchet, de acolo se deschide un proces penal de procuror sau ce urmeaza.
Actele premergatoare se indeplinesc anterior inceperii urmaririi penale, tocmai pentru a se sti daca este cazul sa se inceapa urmarirea penala sau nu .Scopul actelor premergatoare consta in clarificarea datelor care confirma sau infirma existenta infractiunii si nu culegerea unor materiale probatorii care sa dovedeasca vinovatia sau nevinovatia unei persoane fata de care exista banuiala ca ar fi savârsit o fapta penala.
Ulterior acestor acte, organele de cercetare penala vor face propunerea catre procuror de incepere sau neincepere a urmaririi penale.Odata ce va fi inceputa urmarirea penala se va declansa si procesul penal. In cursul urmaririi penale se strang probe care sa ateste savarsirea infractiunii de catre persoana urmarita, iar pe baza acelor probe va fi trimis in judecata.
aveti sanse putine ca emiterea unor BO fara acoperire sa fie considerata infractiune. Daca parchetul nu reuseste sa dovedeasca inselaciunea, ati pierdut impul degeaba.
momentan nu au nici un indiciu privind savirsirea unei infractiuni, inca mai fac cercetari si string probe.