Buna...as avea nevoie de un sfat din partea cuiva specializat.
Locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje la etajul 9.Vecina de la etajul 8 si-a izolat termic cu polistiren balconul si fara sa ma intrebe a izolat si o portiune de cca 40 cm din balconul meu,motivand ca i se infiltreaza apa de la mine.Mentionez ca ambele balcoane,atat al meu cat si al ei sunt inchise cu tamplarie PVC si geamuri tip termopan.
Am rugat-o sa se delimiteze doar la balconul dansei dar m-a refuzat si a continuat lucrarea.
M-am adresat in scris primariei [Editat] iar la fata locului a venit un inspector care mi-a spus ca doamna nu are o autorizatie de constructie si o vor obliga sa demonteze tot ce a facut pana in prezent la fatada balconului meu.
Doamna vecina,dupa intalnirea cu inspectorul,s-a prezentat la Primarie si mi-a facut o reclamatie cum ca la balconul meu exista fisuri iar ei prin acele fisuri ii intra apa in balcon,acesta fiind motivul pt care a izolat 40 cm si la fatada balconului meu.
Au trecut alte 3 saptamani de cand am facut sesizarea si,vazand ca nu se iau masuri m-am adresat din nou inspectorului de la Primarie care a venit la fata locului.
Brusc acesta,cand m-am prezentat si i-am spus cine sunt,s-a enervat si mi-a spus ca ei nu o pot obliga sa isi dea jos izolatia si ca ma vor amenda pe mine pt ca sunt fisuri la exteriorul balconului meu(ceea ce nu este adevarat) iar eu aveam obligatia sa repar aceste fisuri imaginare.L-am intrebat cum de a ajuns la aceasta concluzie mai ales ca initial acelasi inspector mi-a confirmat ca fara autorizatie de constructie si fara acceptul meu vecina de la 8 nu putea aduce modificari balconului meu...acesta mi-a spus ca datorita fisurilor ii poate intra vecinei apa in balcon iar pe baza plangerii dansei,ei ma vor amenda si pe mine cu 1000 RON pt ca nu mi-am reparat exteriorul balconului.Daca nu imi convine sa ma adresez instantei pt ca ei nu mai au nimic de facut.I-am cerut o expertiza specializata care sa constate aceste fisuri...la care domnul inspector s-a ridicat de pe scaun si m-a poftit afara din birou.
Domnul inspector si-a schimbat brusc atitudinea initiala avuta,chiar el indemnandu-ma sa fac aceasta sesizare in scris si spunandu-mi ca se va rezolva,iar acum ma ameninta pe mine cu o amenda chiar daca nu am facut nimic decat sa ii sesizez despre un lucru care nu mi se pare normal.
Ce ar trebui sa fac in viitor,pt ca la acest inspector nu mai are rost sa ma adresez?E legal ceea ce a facut aceasta doamna vecina?
Exista vreo lege care sa ma oblige sa imi tencuiesc singura exteriorul balconului?Acesta nu este un bun comun?Desi va spun foarte sincer ca nu exista absolut nicio fisura,vecina de la 8 fiind probabil invatata de cineva sa faca aceasta plangere impotriva mea.
daca in 30 de zile nu ati primit raspuns la reclamatie puteti depune actiune in contenciosul administrativ ptr obtinerea unui asemenea raspuns.
personal as merge in instanta impotriva vecinului si as solicita obligarea acestuia la demintarea lucrarilor care va afecteaza sustinind lipsa autorizatiei de constructie. Instanta poate desemna un expert care sa constate inexistenta fisurilor insa costul acesteia este in sarcina dvs.
Multumesc pt raspuns...As dori sa va mai intreb ceva:Daca vecina si-a depus actele pt obtinerea acestei autorizatii ulterior depunerii plangerii de catre mine,ea poate obtine o autorizatie de constructie inclusiv la exteriorul balconului meu?
Primaria imi poate da mie aceasta amenda de 1000 RON pt exterior balcon deteriorat(desi va repet ca nu este,blocul se afla intr-o zona ingrijita a orasului) doar pe baza reclamatiei vecinei si fara un control de specialitate?
nu poate obtine nimeni autorizatie pentru balconul dvs, si nici nu va poate amenda, decat in urma unei expertize tehnice.insa, dvs puteti cere sa va comunice primaria, daca vecina a fost sanctionata contraventional pentru lucrarile executate fara autorizatie. :)