avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... deblocarea judecarii cauzelor impotriva Romaniei
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

deblocarea judecarii cauzelor impotriva Romaniei

De astazi, judecatorul reprezentant al Moldovei la CEDO, il va inlocui pe reprezentantul Romaniei la CEDO pentru a debloca judecarea cauzelor impotriva Romaniei. Deci, ceea ce si-au dorit unii reprezentanti ai statului a reusit, si anume retragerea judecatorului roman din cauza scandalului inceput impotriva sotiei acestuia.
Cel mai recent răspuns: Diana-Elena Dragomir , Avocat 19:15, 8 Noiembrie 2011
Din cate stiu Corneliu Bîrsan, a solicitat preşedintelui Curţii, Sir Nicolas Bratza, să se abţină pentru o perioadă de timp de la judecarea cauzelor româneşti .. prin urmare, decizia este temporara si nu definitiva...
Potrivit comunicatului de presa emis de Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei, incepand cu data de 07 noiembrie 2011, judecatorul national al Moldovei la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, domnul Mihai Poalelungi, este desemnat judecator ad-hoc in cauzele impotriva Romaniei.

Se mai arata in comunicat faptul ca, judecatorul roman la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, domnul Corneliu Bîrsan, a cerut Presedintelui Curtii, Sir Nicolas Bratza, sa ii permita sa se abtina pentru o perioada nedeterminata de timp de la judecarea cauzelor romanesti aflate pe rolul instantei de la Strasbourg iar Preşedintele Curtii, in virtutea articolelor 28 si 29 din Regulamentul Curtii, a acceptat cererea judecatorului roman.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare la conducerea cedo sam bam sam bam articol de pe net: Nicolas Bratza este, de la 4 noiembrie 2011, noul preşedinte în funcţie al Curţii europene a drepturilor omului. El a fost ales în ... (vezi toată discuția)
Implicatii judecata cedo? sam bam sam bam credeti ca datorita anchetei inceputa impotriva sotiei judecatorului roman la cedo, procurorii vor putea face presiuni pe langa acesta pentru a fi mai ... (vezi toată discuția)
Judecator cedo? sam bam sam bam Care este perioada pentru care judecatorul CEDO roman poate sa se abtina de la judecarea cauzelor, avand in vedere ca suntem in topul tarilor ca numar de cauze ... (vezi toată discuția)