avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Schimbare la conducerea CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Schimbare la conducerea CEDO

articol de pe net: Nicolas Bratza este, de la 4 noiembrie 2011, noul preşedinte în funcţie al Curţii europene a drepturilor omului. El a fost ales în iulie 2011 şi este al treilea preşedinte de cetăţenie britanică din istoria Curţii.

Sir Nicolas îl înlocuieşte pe francezul Jean-Paul Costa, care a prezidat Curtea începând cu 19 ianuarie 2007. Domnul Costa a împlinit 70 de ani săptămâna aceasta, pe 3 noiembrie 2011, dată la care mandatul său a luat sfârşit prin aplicarea articolului 23 § 6 al Convenţiei europene a drepturilor omului.

Curtea se compune dintr-un judecător al fiecăruia dintre cele 47 state care au ratificat Convenţia. De asemenea, ea se împarte în cinci secţii conduse de câte un preşedinte de secţie. În interiorul acestor secţii sunt constituite camere alcătuite din şapte judecători. Curtea mai are şi o Mare Cameră compusă din 17 judecători.

Nicolas Bratza, noul preşedinte al CEDO, s-a născut în 1945. El a studiat dreptul la universitatea Oxford. De asemenea, a predat dreptul la facultatea de drept a universităţii din Pennsylvania şi a devenit membru al baroului de avocaţi englez (Lincoln’s Inn) în 1969.

El a fost numit "Junior Counsel to the Crown" în 1979, apoi "Queen’s Counsel" în 1988. În 1993, a fost desemnat "Recorder at the Crown Court" şi s-a alăturat Comisiei europene a drepturilor omului în calitate de membru al Regatului-Unit. În 1998, a devenit judecător la Înalta Curte (High Court). În momentul în care, în acelaşi an, Comisia a fost înlocuită de către Curtea permanentă a drepturilor omului, el a fost ales judecător din partea Regatului-Unit. A fost preşedinte de secţie în perioada 1998-2000 şi 2001-2007, apoi vice-preşedinte al Curţii începând cu 19 ianuarie 2007.

Cel mai recent răspuns: sam bam , utilizator 11:43, 8 Noiembrie 2011
Informatiile sunt foarte interesante ,multumim.
Nu este un articol conceput de mine, eu doar l-am preluat de pe net, insa cred ca este interesant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deblocarea judecarii cauzelor impotriva romaniei sam bam sam bam De astazi, judecatorul reprezentant al Moldovei la CEDO, il va inlocui pe reprezentantul Romaniei la CEDO pentru a debloca judecarea cauzelor impotriva ... (vezi toată discuția)
Care este adresa tribunalului international de la haga lione402 lione402 Buna seara ,va rog sa ma indrumati ce sa fac, multumesc?. Am 3 sentinte civile de reintegrare in munca , investite cu formula executorie 1998 ... (vezi toată discuția)
Cum se poate contacta curtea suprema de justitie de la haga? cercelgeo cercelgeo In cazul in care as primi o sentinta definitiva si irevocabila in Romania si consider mi ca s-a facut o nedreptate ma pot adresa Curtii supreme de justitie de ... (vezi toată discuția)