avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... elucidare poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

elucidare poprire

Buna ziua. Am restante la un credit de nevoi personale, si am primit instiintare de poprire asupra tuturor conturilor mai putin cel in care imi intra salariul. Intrebarea este daxa atunci cand mi se va pune poprire pe salar se va tine cont de faptul ca stau in chirie(am contract de inchiriere legalizat la notar). Asta depinde de angajator sau cine face efectiv poprirea? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: miky_30 , utilizator 14:34, 8 Noiembrie 2011
Nu va tine nimeni cont de faptul ca aveti un contract de inchiriere.
Poprirea se va face de catre banca la care aveti creditul restant. Angajatorul va fi instiintat de poprirea, ce urmeaza a fi efectuata in cazul dumv., ulterior contabiliul unitatii va va retine din salariu banii pana la achitarea in intergime a popririi .Na va poate retine mai mult de 1/3 din salariul de baza .
va multumesc, ati spus 1/3 din salariul de baza deci fara sporurile aferente?
1/3 din salariul brut care contine si sporurile incluse

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza in cazul a 2 popriri? api7 api7 Am o poprire pe conturi ,de la un card de cumparaturi. Executorul a pus apoi poprire si la angajator,desi acesta imi vira salariul in unul din conturile pe ... (vezi toată discuția)
Poprire cont bancar naum_ianca naum_ianca Am un credit de nevoi personale la BCR. Am avut restanta, am fost data la o firma de recuperare, am platit si eu cat am putut (nu toata suma). Restanta mea ... (vezi toată discuția)
Executare silita Andrei0307 Andrei0307 Buna ziua! Zilele trecute am fost instiintat ca sunt executat silit pentru un credit din 2008 (4400 ron) la un IFN la care nu am mai platit din 2010. Am depus ... (vezi toată discuția)