Buna ziua.Sunt pe cale sa actionez in instanta o societate de asigurari care mi-a respins absolut "din burta" dosarul de dauna.Desi nu ar fi fost vorba de o suma mare,totusi,ma pune in imposibilitatea de a-mi repara si singur masina,si a pastra-o astfel pentru eventuala expertiza tehnica.Asta ma priveaza de dreptul de a folosi masina pe o buna perioada de timp.Intrebarea mea este cum si cat sa cer in instan ta pentru lipsa de folosinta a masinii?Cum se calculeaza mai exact?Dupa ofertele de la societatile de rent a car cat m-ar costa sa inchiriez o masina in toata perioada asta sau sunt cataloage speciale?Multumesc.
Problema este ca indiferent cat cereti va trebui sa dovediti cu acte prejudiciul suferi prin neutilizarea masinii. De ex daca in locul masinii personale veti utiliza taxi-ul pastrati chitantele pana la sfarsitul perioadei de reparatie a masinii sau factura in cazul in care pe toata perioada veti inchiria o masina de la o firma de inchiriere. Problema este ca va trebui sa actionati in instanta asiguratorul respectiv si din modul sumar cum ati prezentat cazul nu pot sa-mi dau seama daca ati putea avea castig de cauza. Asa ca v-as ruga sa detaliati un pic stuatia.