avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cum pot cere lipsa de folosinta a unui vehicul
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cum pot cere lipsa de folosinta a unui vehicul

Buna ziua.Sunt pe cale sa actionez in instanta o societate de asigurari care mi-a respins absolut "din burta" dosarul de dauna.Desi nu ar fi fost vorba de o suma mare,totusi,ma pune in imposibilitatea de a-mi repara si singur masina,si a pastra-o astfel pentru eventuala expertiza tehnica.Asta ma priveaza de dreptul de a folosi masina pe o buna perioada de timp.Intrebarea mea este cum si cat sa cer in instan ta pentru lipsa de folosinta a masinii?Cum se calculeaza mai exact?Dupa ofertele de la societatile de rent a car cat m-ar costa sa inchiriez o masina in toata perioada asta sau sunt cataloage speciale?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 18:46, 8 Noiembrie 2011
puteti cere cat vreti daca aveti bani sa achitati taxa de timbru,se plateste la valoarea 3% din cat cereti
Problema este ca indiferent cat cereti va trebui sa dovediti cu acte prejudiciul suferi prin neutilizarea masinii. De ex daca in locul masinii personale veti utiliza taxi-ul pastrati chitantele pana la sfarsitul perioadei de reparatie a masinii sau factura in cazul in care pe toata perioada veti inchiria o masina de la o firma de inchiriere. Problema este ca va trebui sa actionati in instanta asiguratorul respectiv si din modul sumar cum ati prezentat cazul nu pot sa-mi dau seama daca ati putea avea castig de cauza. Asa ca v-as ruga sa detaliati un pic stuatia.
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atestat srl rent a car Alex Chiciu Alex Chiciu Are cineva idee ce atestat/autorizatie/whatever necesita o societate comerciala ce desfasoara activitati tip rent a car in Bucuresti? De asemenea, este nevoie ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pentru firma de inchirieri auto Nikoletta001 Nikoletta001 Buna ziua, am si eu o nelamurile cu privire la contractul de comodat. Vreau sa stiu daca pot face contract de comodat cu masina proprie - de pe persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Inchiriere masina proprietar persoana fizica catre firma la care sunt asociat blc2001ro blc2001ro Buna ziua. Acum cu programul Rabla, ma gandesc sa imi cumpar o masina ca persoana fizica (avantaj tichete rabla, diferite reduceri) si apoi sa mi-o inchiriez ... (vezi toată discuția)