avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cauza civila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cauza civila

pe un teren care este in proprietate proprie,a fost construita o casa inainte de 1989,
-ce se poate face daca persoana respectiva nu plateste nici arenda pe terenul care il ocupa si nici nu doreste sa cumpere terenul respectiv?se poate merge pe executare silita sau evacuare
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 07:30, 9 Noiembrie 2011
Exista un titlu pentru respectivul teren? Aveti cu cel care poseda terenul un contract de arenda, etc?

Daca da, puteti cere evacuarea si plata debitelor.
Daca nu, trebuie sa faceti o actiune in revendicare.
Stimate domn,

Vă recomand o intentarea unei acțiuni speciale, instituită tocmai pentru astfel de cazuri:
accesiunea imobiliară

Astfel, conform acestei instituții legale, puteți trece în proprietatea construcției, cu despăgubiri, ori puteți obliga constructorul la demolarea acesteia.

Vă sfătuiesc să vă grăbiți, deoarece nu precizați decât că respectivul a construit înainte de 1989, iar dacă au trecut peste 30 de ani de la posesia sa asupra terenului dvs, vă poate invoca și uzucapiunea în contra dvs, pentru a deveni proprietar asupra terenului.

Evident, sfaturile date de mine luați-le drept generale, nu cunosc situația concretă.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate intampla? istratemaria istratemaria Casa stapaneste pamantul?Daca cineva a cladit o casa pe pamantul altcuiva si timp de 40 de ani si-a platit impozitele ca proprietar,iar acum pamantul de sub ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune bogdancata71 bogdancata71 Am cumparat de la un batran în 2005 jumătate de hectar în extravilanul unui oraș mare(teren arabil) în ideea că va căpăta ceva valoare în ... (vezi toată discuția)
Garaj construit pe teren proprietate emilia73 emilia73 Am reusit sa intabulez casa si gradina.In gradina mea, inainte de 1989, comunistii au ridicat un buncar de gunoi, din ciment.Acesta a fost transformat de un ... (vezi toată discuția)