Am reusit sa intabulez casa si gradina.In gradina mea, inainte de 1989, comunistii au ridicat un buncar de gunoi, din ciment.Acesta a fost transformat de un inginer care lucra la IGO in garaj,(ilegal) turnandu-i un acoperis si punandu-i usi.Inginerul s-a mutat, a vandut apartamentul SI garajul.Persoana care are acum garajul in stapanire se stie cu musca pe caciula, stie ca terenul nu-i apartine, stie ca-i al meu.Acum , dupa ce am intabulat gradina pot sa-mi recuperez si bucatica unde e garajul?Pot cere garajul pe motiv ca "terenul castiga constructia"?Sau, mai exact, ce pot face?
La momentul la care s-a construit acel buncar/garaj, cine era proprietar al terenului? Cine sunt "comunistii"?:D Ce va doriti acum, sa dispara garajul sau sa va ramana dvs.?
Daca vreti sa dispara, puteti sa faceti plangere la Primarie la urbanism, cum ca o constructie fara autorizatie a fost ridicata pe terenul dvs, ei pot dispune demolarea ei, dar e mai complicat, ca pana la urma cine e constructorul?
Puteti sa-i interziceti accesul actualului detinator al garajului.
Puteti si sa demolati dvs. constructia, dar e greu de stabilit daca si cui puteti pretinde despagubiri pentru aceste cheltuieli.
Inginerul a vandut un bun care nu era al lui, actualul detinator se va indrepta impotriva inginerului daca vrea sa recupereze o parte din pretul achitat pentru apartament si garaj.
La momentul la care s-a construit acel buncar/garaj proprietar era matusa mea, cea de la care am acum casa si gradina.Comunistii sunt tovarasii comunisti care au guvernat tara pana1989 , si care au construit acel buncar pe terenul matusii fara acordul ei, fara sa fie terenul expropriat.Varianta care-mi convine cel mai mult este ca acel garaj sa-mi ramana mie.Cum trebuie sa procedez?E suficienta o plangere la primarie, la urbanism sau trebuie sa-l dau in judecata si sa-l evacuez?
Da, puteti sa faceti o actiune in justitie pentru redobandirea proprietatii, a "bucatii de brazda" dar el probabil va pretinde sa-i platiti valoarea investitiei facute.Valoarea garajului va trebui restituita.
Nu actualul detinator a construit garajul, ci "comunistii" - vreo regie de curatenie a orasului, plus acoperisul pus de "inginerul de la IGO". Sunt constructori de rea-credinta, care au tulburat folosinta proprietatii. Si apoi mai este c-val lipsei de folosinta pentru teren, cel putin pe ultimii 3 ani anterior introducerii actiunii, care ar putea sa fie pretinsa de proprietara terenului...