avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... garaj construit pe teren proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

garaj construit pe teren proprietate

Am reusit sa intabulez casa si gradina.In gradina mea, inainte de 1989, comunistii au ridicat un buncar de gunoi, din ciment.Acesta a fost transformat de un inginer care lucra la IGO in garaj,(ilegal) turnandu-i un acoperis si punandu-i usi.Inginerul s-a mutat, a vandut apartamentul SI garajul.Persoana care are acum garajul in stapanire se stie cu musca pe caciula, stie ca terenul nu-i apartine, stie ca-i al meu.Acum , dupa ce am intabulat gradina pot sa-mi recuperez si bucatica unde e garajul?Pot cere garajul pe motiv ca "terenul castiga constructia"?Sau, mai exact, ce pot face?
Cel mai recent răspuns: emilia73 , utilizator 12:20, 31 Iulie 2009
Multumesc tuturor prntru raspunsuri.
Revin cu cateva informatii.Am fost la Primarie si seful de serviciu de la departamentul cadastru al Primariei a recunoscut in urma verificarii actelor ca terenul pe care e construit garajul e al meu.Marti va veni un inspector de la ei la fata locului si apoi va intocmi un act de scoatere din evidenta Primariei a terenului de sub garaj.Problema e ca domnul care are garajul l-a cumparat de la fosta RAUCL in 1995, deci se pare ca e proprietarul garajului.Ce pot eu sa fac dupa ce intru in posesia actului de la Primarie?Domul vrea sa cumpere terenul...sunt 14 metrii patrati, situati in centrul orasului de resedinta.Cat pot sa-i cer pe metru?Sau daca ii cer chirie pot sa-i solicit si achitarea retroactiva a acesteia de cand sunt eu proprietar, adica de 13 ani?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren revendicat cu constructii pe el ContSters72658 ContSters72658 vreau sa cumpar un teren care a fost atribuit proprietarului in urma unei revendicari.Pe el se afla niste garaje construite cu autorizatie de la primarie, ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea amplasamentului constructiei,aceasta ajungand pe terenul altui proprietar zeudy24 zeudy24 buna,dintr-o eroare a constructorului,si a mea,casa mea rezulta a fi construita,cu 7metri inafara terenului meu,pe terenul altui proprietar,care la inceputul ... (vezi toată discuția)
Constructii abuzive pe teren privat gameoversrl gameoversrl Detin TITLU DE PROPRIETATE pe un teren pe care se afla cateva garaje construite inca din regimul comunist dar pentru care nu exista documente. Intr-o perioada ... (vezi toată discuția)