Buna seara
Daca a mai patit cineva sau aca aveti vre-o solutie va rog sa ma ajutati.
Am o societate(un srl) aveam de plata la stat aprox 6oo ron impozit si penalitati din 2009 si 2010,penalitatile majoritatea la tva.Astazi mi-au pus poprire pe cont ,poprire de 4450 ron.Pe cont erau doar 2100 ron .Ca sa se ridicea poprirea mai trebuie sa platesc inca 2350 ron. Am trei intrebari:
1.Ce pot face in aceasta situatie?Stiam ca beneficiez de stergerea penalitatilor daca platesc pana la sfarsitul anului.Unde trebuie sa ma duc si ce trebuie sa fac,societatea fiind in sectorul 5 Bucuresti
2.Am salarii de dat maine in valoare de 1700ron banca o sa-mi mai elibereze suma?(stiu ca salariile sunt prioritare)Sau suma deja e in conturile Anaf?
3.In momentul de fata societatea are tva de recuperat,pot cere compensare intre dobansi/penalitati si tva-ul de recuperat?Care este procedura?
Va multumesc mult!
1. beneficiati de stingerea penalitatilor numai in cazul platii voluntare. Se prevede clar ca daca debitele sint stinse prin poprire sau prin executare silita nu se acorda facilitatea fiscala.
2 depinde de banca, in mod normal salariile au prioritate. Virarea banilor din ct curent in cazul unei popriri ar trebui facuta de catre banca in mod automat, dar sint banci care nu fac acest lucru fara a avea OP din partea platitorului
3 se poate solicita rambursarea tva prin bifarea casutei "solicitati rambursarea sumei soldului negative a tva" din declaratia 300 cu DA. Solutionarea se va face cu control, apoi, dupa aprobarea sumei, se procedeaza la compensarea cu obligatii restante.
Sfatul meu: mergeti la banca si verificati daca au executat suma pe care o aveati in cont si verificati daca puteti ridica sume pt plati salarii. Daca nu au platit acea suma, mergeti si achitati numerar la trezorerie sumele restante, apoi depuneti o cerere prin care solicitati acordarea facilitatilor fiscale.
Daca doriti, in urmatorul decont de tva cu sume negative (mai mari de 5000 lei) bifati cu DA casuta mentionata pentru a beneficia de rambursarea acestei sume.
1-Astazi am fost la administratie dar am avut o surpriza.Datoria me aeste de pana in 1000 ron(impozit neplatit)iar diferenta reprezinta dobanzi si penalitati.Le-am explicat ca am poprire si pe cesuma ,ca banii nu erau suficienti sia au blocat doar 2100ron si nu se vor vira pana nu va ajunge la suma de pe poprire,respectiv 4435 ron.Le-am spus ca doresc sa fac cerere conform OG 30/2011 si atunci a venit marea surpriza:nu sunt scutita decat de 360 ron din penalitatile respective,atat.Doar ce s-a generat la 31.08.2011 .Dobanzile si penalitatile din urma trebuiesc platite,respectiv 2009,2010.Stiti daca este corect?A solicitat cineva pana acum?Cum se calculeaza?
2-Partea cu salariile s-a rezolvat
Am depus cererea la anaf cf oG30/2011 si astept raspuns oficial ,nu voar verbal,iar dupa va trebui sa platesc cash la ei la caserie.Sincer sper sa-mi steargmult mai mult din penalitati.De exemplu la tva am penalitati 1200ronsi sunt aferente lui 2007,2008
Ma poate sfatui cineva cum sa procedez in continuare?
Sunt complet revoltata pe statul roman care niciodata nu mi-a dat nimic,doar eu am datorii fata de el....platim noi care ne chinuim de ne sar ochii din cap si altii doar fura.Pacat ca au murit oameni nevinovati la revolutie pentru ca au pus hotii mana pe tara.
Imi cer scuze daca supar pe cineva dar sincer sunt complet dezgustata de toti cei ce ne conduc,nu stiu cum sa ne mai termine.