avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cotizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cotizatie pentru cresterea copilului

Buna seara,

Am nevoie de sfatul dvs, in noiembrie 2008 m-am angajat la o firma in Bucuresti, in octombrie 2010 m-au concediat (mi-au desfintat postul, dar nu mi-am inaintat actele pentru somaj). In iunie 2011 m-am angajat din nou iar acum sunt gravida in 5 saptamani. Pot plati cotizatiile pentru lunile nelucrate pentru a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?
Cel mai recent răspuns: lavinia82 , utilizator 15:14, 9 Noiembrie 2011
indemnizatia de crestere a copiliului se calculeaza in functie de veniturile impozabile. prin urmare daca nu ati realizat venituri impozabile 12 luni succesiv inainte de a naste nu puteti beneficia.
Nu este vorba de cotizatii ci de impozit pe venit. Nu puteti plati retroactiv impozit pentru un venit pe care nu l-ati avut.

Daca lucrati deja de 6 luni inseamna ca veti beneficia de indemnizatia de crestere a copilului.
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
sau mai bine spus...s-ar putea daca gasiti un angajator dispus sa plateasca amenzile ca nu v-a declarat la timp( sincer nu cred ca gasiti):(
Ultima modificare: Marți, 8 Noiembrie 2011
Antoanela Geaman, Avocat
Pentru a beneficia de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului (CIC) trebuie sa fi "realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului"

In consecinta nu aveti ce cotizatii sa platiti pentru lunile nelucrate. Daca veti naste in iunie 2012 veti beneficia de CIC .
Sanatate maxima.
Hotararea eronata pe care ati luat-o a fost aceea de a nu va depune dosarul pentru a beneficia de somaj,dar asta e(probabil va gandeati atunci ca o sa va apara pe cartea de munca perioada de somaj si nu"da bine";din pacate au mai patit-o si altii si au pierdut(je)! Cat priveste perioada de 12 luni necesara,eu cred ca o indepliniti,si anume:(1).iunie,(2 )iulie...(12) mai 2012.Privitor la postarea d-lui Alex_Munteanu " la cele 6 luni lucrate",eu cred ca e corecta ,pentru ca cele 6 luni plus inca vreo 7-8 pe care le va lucra pana naste, o sa obtina stagiul necesar.

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? Nico4u Nico4u Buna seara as avea si eu o intrebare la care va rog mult daca se poate sa imi raspundeti.In 27 mai 2011 mi-a incetat un contract de munca la un angajator, iar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Mihta Mihta Buna ziua, Sunt intr-o situatie in care nu stiu daca pot beneficia de indeminzatia pentru crestere copil. In data de 31 ianuarie 2009 mi s-a incheiat CM ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil!!!!!!!!!rog raspuns urgent! dana enaceanu dana enaceanu Am lucrat in invatamant 6 ani fara intrerupere,acum sunt PFI .Din ce m-am documentat pana acum se precizeaza sa existe 12 luni cotizate anterior datei de ... (vezi toată discuția)