avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... discutii I.F. si I.I.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

discutii I.F. si I.I.

Am avut un I.F. si pentru ca nu puteam angaja cu contract de munca am radiat I.F.- ul si am infintat o I.I.
La registrul comertului am o diferenta de cateva zile intre actele de radiere de la I.F. si inregistrarea I.I.
Am fost si la I.F. si sant si la I.I. inregistrat in scop de TVA. Am avut un stoc de marfa de la I.F. l-am trecut pe I.I. pe baza de factura si lista de inventar data facturari fiind dupa infiintarea I.I. , dar I.F. deja era radiat.
Nu stiu cum altfel puteam sa fac?
Scrieti -mi cum trebue sa trec stocul in acest conditii si sa fie legal.
Daca facturam la radierea I.I. nu era inca inregistrat la registrul comertului
Cel mai recent răspuns: pendre , utilizator 15:12, 9 Noiembrie 2011
Factura emisa nu este legala, ea emanand de la o IF inexistenta (la data emiteriifacturii)
Nu stiu din ce este compus stocul de marfa,dar cred ca puteti sa faceti intrarea marfii pe II, apeland la borderoul de achizitii daca natura marfii o permite.
Stocul este compus din materiale de constructii si este destul de mare (300.000 lei) activitatea desfasurata este comert cu amanantul al materalelor de constructii, deci nu se poate prelua la I.I. cu borderou de achizitie. Dati-mi va rog o idee cum sa transfer stocul de la I.F. la I.I..
Cum interpretati art. 155 din Codul fiscal referitor la facturare ".....pana in cea de-a 15-a zi a luni urmatoare celei in care ia nastere faptul generator al taxei ....''

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer stocuri pendre pendre Am avut un I.F. si pentru ca nu puteam angaja cu contract de munca am radiat I.F.- ul si am infintat o I.I. La registrul comertului am o diferenta de cateva ... (vezi toată discuția)
Transfer stocuri pendre pendre Am avut un I.F. si pentru ca nu puteam angaja cu contract de munca am radiat I.F.- ul si am infintat o I.I. La registrul comertului am o diferenta de cateva ... (vezi toată discuția)
Stoc de marfa la pfa radiat din oficiu de onrc ROMANLOREDAN ROMANLOREDAN Un PFA radiat din oficiu de catre ONRC la data de 18.03.2019 are stoc de marfa, ba mai mult a mai si vandut din stoc cateva zile pana a aflat de radiere. ... (vezi toată discuția)