avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire salariu
Discuție deschisă în Executare silită

poprire salariu

va rog frumos:
o persoana fizica a luat un credit de 15000 Euro, pe care nu l-a platit de 4 ani (a platit doar 10%). aceasi persoana si-a deschis firma, momentan suspendata, care a acumulat datorii+penalitati la finante.
in momentul in care persoana respectiva se angajeaza cu cim, ce poprire va avea pe salariu? si din partea bancii care doreste sa-si recupereze creditul si din partea finantelor? ce procente?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 12:12, 9 Noiembrie 2011
Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi 1/2 din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.
Conform art. 409 alin. (1) Cod procedura civila , salariile si alte venituri periodice realizate din munca, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pana la 1/2 din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii;
b) pana la 1/3 din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
Carmen Jurubita, Contabil
si concret, va rog frumos, la un net de 900 lei, suma minina cu care ar ramane angajatul in urma porpirilor din ambele parti (si firma recuperatoare si finantele) este 300 lei/
va multumesc
Avand mai multe obligatii-ordinea este-cf art.563 alin.1 CPC
lit.d-creante bugetare-imp taxe
lit.g-datorii din impruturi-rate, dobinzi
Suma maxima ce poate fi retinuta este 1/2 din salariu net ,
in cazul dvs 1/3- fiind vorba de oricare alte datorii si nu pentru pensii de intretinere.
Veti ramine la un net de 900 lei/ luna cu un rest de plata de 600 lei /luna-diferenta de 300 lei va fi impartita proportional celor doi creditori fct de ordinea de prioritate-150 lei la finante si 150 lei la banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprire salar- detin un pfa, si am un angajat, cu multe amenzi ... ciubi28 ciubi28 proprire salar- Detin un pfa, si am un angajat, cu multe amenzi , aproximativ 5000 de lei ,angajat cu jumate de norma (4 ore pe zi , 900 de lei salar net) si ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu iuliana moraru iuliana moraru Buna ziua! Am facut mai multe credite pentru nevoi personale, fara garantii si am deja puse doua propriri pe salariu in cuantum de 400 lei. Salariul meu este ... (vezi toată discuția)
Retineri din salar natty1954natty1954 natty1954natty1954 buna ziua, am o intrebare... am un angajat cu un venit net de 1559 lei pana acum platea pensie alimentara 25% din venit net dar azi ia mai venit o poprire pe ... (vezi toată discuția)