avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Respingere somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Respingere somatie de plata

Buna ziua,
Ce cai legale exista pentru atacarea respingerii somatiei de plata formulata in temeiul Og 5 / 2001.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:52, 21 Noiembrie 2011
respingerea somatiei de plata este irevocabila. aveti doar calea procedurii ordinare.
andr33apn a scris:

Buna ziua,
Ce cai legale exista pentru atacarea respingerii somatiei de plata formulata in temeiul Og 5 / 2001.
Va multumesc.

pe ce motiv s-a respins???
Inca nu am intrat in posesia motivarii.Imediat ce imi va ajunge o sa revin cu informatii
nu conteaza motivul respingerii, hotarirea este irevocabila cf art 8 alin.5 din OG 5/2001.
Chestiunea aceasta am constatat-o si eu.Dar ma gandeam la urmatoarea varianta.In cazul in care exista o diferenta intre factura proforma si factura fiscala (acesta este posibil sa fie motivul respingerii), si sa zicem ca stornam o parte din valoare sa ajungem la valoarea facturii proforme care este insusita prin semnatura si stam:training:pila, putem sa deschidem o alta somatie de plata si sa o stramutam?

Alte discuții în legătură

E sau nu autoritate de lucru judecat?! Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Buna seara! Am o spetă ce o supun dezbaterii, rugându-vă a mă ajuta în limita posibilului cu un sfat competent! O societate X, are de recuperat un debit ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata ContSters82010 ContSters82010 Speta: soc.X da in judecata soc.Y pe O.U.G.119/2007 pentru recuperarea unui debit insa cererea este respinsa pe motiv ca debitul nu a fost acceptat de soc.Y ... (vezi toată discuția)
Competenta materiala sophia_sb sophia_sb Debitoarea a depus actiune in anulare impotriva somatiei de plata, prin care a fost obligata la plata unei sume de bani, in care a invocat si exceptia de ... (vezi toată discuția)