Speta: soc.X da in judecata soc.Y pe O.U.G.119/2007 pentru recuperarea unui debit insa cererea este respinsa pe motiv ca debitul nu a fost acceptat de soc.Y desi toate facturile erau semnate si exista un contract de v-c intre cele doua societati ????- nu am inteles motivul respingerii si tocmai de aceea m-am gandit sa depun o noua cerere pe O.U.G.119/2007.Stiu ca exista riscul ca daca se prezinta soc.Y, sa invoce exceptia autoritatii de lucru judecat si de aceea va rog sa ma sfatuiti daca pot sa combat in vreun fel aceasta exceptie...Poate am noroc de un alt judecator! M-am gandit sa merg pe dreptul comun insa debitul este destul de mare si taxa de timbru va fi pe masura iar daca castigam nu cred ca o sa avem ce executa pentru ca nu detine nimic pe firma.
Va multumesc pentru rabdare.
Ati declarat si cerere in anularea somatiei de plata ? Cat de mare este debitul?
Poate ar trebui sa deschideti procedura falimentului respectivei societati! Formulati o notificare prealabila in acest sens.
Noi suntem creditori iar hotararea de respingere a cererii pe somatie de plata a fost definitiva. Debitul este de peste 10.000, deci am putea merge pe faliment insa noi am mai introdus o data cerere pe somatie de plata in speranta ca o sa fie alt judecator care intelege mai bine situatia. Termenul il avem in 09.03.2009. Multumesc.
Nu va pot spune nimic mai mult ca la dispozitie aveti posibilitatea de a merge pe OG nr. 5/2001 privind somatia de plata, pe O.U.G.119/2007 nu veti mai avea sase de castig.
Somatie de plata
melcsy
va rog frumos sa-mi ziceti pentru suma care depaseste 1 miliard ( lei vechi) cererea se introduce la tribunal? sau la judecatorie? emiterea unei ordonanţe ... (vezi toată discuția)