avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale somatie de plata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

somatie de plata

Speta: soc.X da in judecata soc.Y pe O.U.G.119/2007 pentru recuperarea unui debit insa cererea este respinsa pe motiv ca debitul nu a fost acceptat de soc.Y desi toate facturile erau semnate si exista un contract de v-c intre cele doua societati ????- nu am inteles motivul respingerii si tocmai de aceea m-am gandit sa depun o noua cerere pe O.U.G.119/2007.Stiu ca exista riscul ca daca se prezinta soc.Y, sa invoce exceptia autoritatii de lucru judecat si de aceea va rog sa ma sfatuiti daca pot sa combat in vreun fel aceasta exceptie...Poate am noroc de un alt judecator! M-am gandit sa merg pe dreptul comun insa debitul este destul de mare si taxa de timbru va fi pe masura iar daca castigam nu cred ca o sa avem ce executa pentru ca nu detine nimic pe firma.
Va multumesc pentru rabdare.
Cel mai recent răspuns: ContSters51068 , utilizator 22:40, 7 Martie 2009
Ati declarat si cerere in anularea somatiei de plata ? Cat de mare este debitul?
Poate ar trebui sa deschideti procedura falimentului respectivei societati! Formulati o notificare prealabila in acest sens.

Av. Cermak Iuliana
Ultima modificare: Vineri, 6 Martie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
Noi suntem creditori iar hotararea de respingere a cererii pe somatie de plata a fost definitiva. Debitul este de peste 10.000, deci am putea merge pe faliment insa noi am mai introdus o data cerere pe somatie de plata in speranta ca o sa fie alt judecator care intelege mai bine situatia. Termenul il avem in 09.03.2009. Multumesc.
Nu va pot spune nimic mai mult ca la dispozitie aveti posibilitatea de a merge pe OG nr. 5/2001 privind somatia de plata, pe O.U.G.119/2007 nu veti mai avea sase de castig.
Procedura insolventei legea 85/2006 nu va costa decat taxa de timbru 39 RON si nu aveti nimic de pierdut, pe OG 119 nu mai aveti sanse.
Daca facturile au fost semnate, nu inseamna necesar ca ele au fost acceptate.

Pe og 119 nu mai poti face nimic ca doar no sa-l judece de 2 ori.

Incearca insolventa.

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata melcsy melcsy va rog frumos sa-mi ziceti pentru suma care depaseste 1 miliard ( lei vechi) cererea se introduce la tribunal? sau la judecatorie? emiterea unei ordonanţe ... (vezi toată discuția)
Srl actionat in instanta pt debit neachitat DAIANA_ DAIANA_ Am actionat o firma in instanta pe O.U.G 119/2007. Am contract cu firma, insa nici una din facturi nu este semnata. Au doar stampila. Mi s-a respins cererea, ... (vezi toată discuția)
Mai trebuie sa fac procedura concilierii? glo glo o societate comerciala are contract de prestari servicii cu un debitor-societate comerciala.daca vreau sa introduc somatie pe oug 119 mai trebuie sa mai fac ... (vezi toată discuția)