avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract intre firme ale aceluiasi grup?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract intre firme ale aceluiasi grup?

buna ziua,
ma poate ajuta cineva cu o solutie la urmatoarea situatie: o filiala a unei firme de transport straine, foloseste un trailer al firmei mama la un cap tractor romanesc. pe drum masina este oprita de politie si este cerut un contract de inchiriere sau comodat pentru trailerul strain. este obligatoriu sa existe un contract intre cele 2 firme? mentionez ca firma romaneasca face parte dintr-un grup de firme straine.
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: luubers , utilizator 15:40, 9 Noiembrie 2011
fiind persoane juridice distincte este obligatoriu sa exista un titlu care sa justifice posesia si utilizarea trailerului.
credeti ca este necesar ca in contract sa se mentioneze fiecare nr de trailer sau ceva de genul '' toate mijloacele de transport ce apartin firmei mama sa poate fi utilizate si de filiala''?
multumesc
idealul este sa identificati bunurile mobile ce fac obiectul comodatului, astfel evitati orice probleme viitoare.
va multumesc pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma straina inchiriaza (da in chirie) spatiu agnes1999 agnes1999 Buna ziua, Am urmatoarele nelamuriri, va rog sa ma sfatuiti, in cate locuri am intrebat fiecare are alte pareri. Firma straina cumpara spatiu de productie ... (vezi toată discuția)
Intrebare readymade readymade As dori sa stiu daca profitul realizat in romania unei societati straine (sucursala, filiala etc) este impozitat in romania sau in tara unde este inregistrata. ... (vezi toată discuția)
Achizitii pe societate comerciala tip srl Nina1 Nina1 O societate comerciala tip srl poate achizitiona pe numele firmei bunuri mobile (mobila, aragaz, tv etc) pe care sa le dea spre folosire unei terte persoane? ... (vezi toată discuția)