avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate in Germania
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate in Germania

Am urmatorul caz-
o soc.romana are incheiat un contract cu o soc.germana de prestari servicii pe teritoriul Germaniei.In acest sens soc.rom duce proprii salariati sa lucreze in Germania.
Soc.romana desfasoara si activitati pe teritoriul Romaniei.
Soc.romana acorda salariatilor din Germania diurna.
Contabila din Germania intocmeste state de salarii in Germania-statele le intocmeste ca suma de salariu acordat in Rom+diurnele acordate pt.Germ si plateste impozitul pe veniturile salariatilor.
Acum vrea toate actele contabile din Romania (inclusiv pt.activitatile desfasurate aici) spunand ca ea trebuie sa le contabilizeze acolo pe toate,sa faca bilantul contabil,sa plateasca impozitul pe corporatie cred care este de 45% am inteles.
Din cate inteleg eu de la ea acolo vine fiscul german si iti spune ce profit trebuie tu sa realizezi-mie imi este greu sa cred asta.
Vrea actele in original.
Ea spune ca noi in rom.nu trebuie sa facem absolut nimic,in schimb cere JC,JV,registru de banca,casa.Nu trebuie bilant nimic datorita tratatului de evitare a dublei impuneri.
Eu stiu ca impozitul platit acolo se trece ca si credit fiscal in D 101.
In rom impozitul pe profit este de 16% acolo de 45%.
Facturile emise soc.germane s-au emis din Romania fara tva.
S-a mai confruntat cineva cu o situatie asemanatoare?ca eu nu inteleg nimic.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Cel mai recent răspuns: Cristina Leu , Contabil 15:07, 9 Noiembrie 2011
Nu inteleg din postarea dvoastra daca exista relatii de afiliere: cea din Germania asociat la cea din Ro, cea din Ro reprezentanta a celei din Germania, asociatii celei din Germania asociati la cea din Ro, conditii ca cele 2 sa poata fi considerate grup sau relatiile sint numai cele ce rezulta din contractul comercial.

Nu inteleg despre ce impozit pe profit este vorba (faceti referire la D101), atita timp cit, din explicatii inteleg, ca este vorba numai de servicii de punere la dispozitie de personal. Impozitul pe salarii pe care cei din Germania il platesc angajatiilor romani, nu are legatura cu impozitul pe profit al firmei din Romania.
Intre cele 2 firme exista doar un contract comercial de prestari servicii-mai exact transare carne-de aceea am spus ca soc.romana duce salariati acolo.Salariatii sunt angajati doar ai firmei din Romania.
Valoarea facturii facute de firma din Ro catre cea din Germania ce reprezinta, atita timp cit salariul este platit de catre cei din Germania?

Daca nu exista relatii de afiliere, nu se poate considera ca firma din Germania obtine venituri pe teritoriul Ro, care sa faca obiectul conventiilor de evitare a dublei impuneri. Totodata nici nu au de ce sa cumuleze profiturile celor 2 firme pentru impozitare in germania.

Sa nu fie vorba insa de problema referitoare la sediul permanent, in sensul ca firma romaneasca sa fi fost nevoita sa-si inregistreze in Germania sediul permanent. In acest caz intradevar firma romaneasca trebuie sa plateasca impozit in Germania. Solicitarea contabilei din Germania este posibil sa se refere la faptul ca se ocupa ei de calcularea acestui impozit, si nu de calcularea unui impozit pe corporatie.
eu am asa ceva cu Italia - este vorba de amenajari spatii comerciale in UE.
am corespondenta cu firma din Italia dar niciodata nu am trimis nici o hartie apartinand firmei din RO pt. a fi contabilizata in Italia si nimeni nu mi-a cerut asa ceva.
referitor la salariati urmarim doar sa nu depaseasca 180 zile pe teritoriul Italiei.
de asemenea toate statele de plata le intocmesc, raportez si platesc catre RO. oamenii au cardul european de sanatate din RO. am avut si accident de munca cu spitalizare in Italia rezolvat fara probleme.
totusi, sunt niste aspecte de verificat in sensul ca daca se lucreaza numai intr-un singur loc, firma din RO ar trebui sa se inregistreze in scopuri de tva in germania (mai ales daca se deplaseaza si utilaje din RO) - si sa faca raportati catre statul german.
dar nici in acest caz documentele firmei din RO nu se consolideaza cu ale firmei din Germania.
Ce mi-a scapat sa mentionez este ca aceasta contabila nu este angajata firmei din Germania.
Are incheiat un contract de prestari servicii salarizare cu firma din Romania.
Ne emite o factura cu tva de prestari servicii.Nici asta nu inteleg de ce.
Firma din Germania nu are fata de salariatii romani nicio obligatie si nu plateste nimic pentru ei.
Firma din Romania este inregistrata la finantele din Germania ca si platitor de impozit pe corporatie,fixarea sumei unitare a impozitului profesional,declararea si plata impozitului pe salarii.
In posesia acestei hartii am intrat acum.
Alta intrebare acum-daca este inregistrata acolo trebuia sa emitem facturile cu tva?

Alte discuții în legătură

Prestari servicii germania Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Am urmatoarea situatie-o soc.din Romania in baza unui contract de prestari servicii cu o soc.din Germania are personal angajat in Rom.ce isi desfasoara ... (vezi toată discuția)
Declaratii fiscale intreprindere individuala c1964 c1964 O intreprindere individuala platitoare de tva (lunar)desfasoara actvitatea de prestari servicii in constructii si reparatii nave.In urma contractelor obtinute ... (vezi toată discuția)
Aplicarea conventiei asupra dublei impuneri romania - elvetia Lancer Lancer Buna. Urmeaza sa semnez un contract de munca printr-o agentie de recrutare. Una dintre specificatiile care mi-au atras atentia suna cam asa: \"tax will be ... (vezi toată discuția)