avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1801 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Aplicarea Conventiei asupra dublei impuneri Romania - ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Aplicarea Conventiei asupra dublei impuneri Romania - Elvetia

Buna.
Urmeaza sa semnez un contract de munca printr-o agentie de recrutare. Una dintre specificatiile care mi-au atras atentia suna cam asa:
"tax will be deducted according to the Swiss tax regulations (unless the double tax treaty btw. Switzerland and the employee’s tax residency says otherwise)."
Unul dintre consultatii agentiei respective sustine ca,in conformitate cu "Conventiei dintre Romania si Confederatia Elvetiana privind evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit", veniturile pe care urmeaza sa le realizez vor fi taxate in conformitate cu prevederile fiscale elvetiene, nemaifiind nevoie sa platesc impozite si in RO.
Asa sa fie oare?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Elena Perianu , Traducator autorizat 16:22, 15 Februarie 2011
Gasesti textul conventiei aici:

[ link extern ]
Da...
Se pare ca tot aici in tara urmeaza sa cotizez, atata timp cat nu sunt rezident in Elvetia.
sau nu am interpretat eu bine?
Aici
[ link extern ]
este un studiu de caz, dar legat de TVA cu Germania. Pe undeva e acolo scrie:

"Pentru ca serviciul prestat de dvs. sa fie considerat neimpozabil in Romania este recomandabil sa emiteti factura pe numele firmei din Germania ca persoana impozabila care utilizeaza serviciile pentru activitatea sa economica din Germania. Deoarece reprezentanta din Romania a firmei din Germania nu desfasoara o activitate economica pe teritoriul Romaniei, aceasta nu poate fi asimilata cu un sediu fix pe teritoriul Romaniei al firmei din Germania astfel incat sa aveti obligatia de a colecta TVA.
In acest caz, factura se emite pe numele beneficiarului din Germania cu mentiunea "neimpozabil in Romania". In acest caz, serviciul se raporteaza prin decontul de TVA la randul 3 denumit". Livrari de bunuri sau prestari de servicii pentru care locul livrarii/locul prestarii este in afara Romaniei (in UE sau in afara UE), precum si livrari intracomunitare de bunuri, scutite conform art. 143 alin. (2) lit. b) si c) din Codul fiscal, din care: "cu reportarea sumei la randul 3.1 denumit "Prestari de servicii intracomunitare care nu beneficiaza de scutire in statul membru in care taxa este datorata"

Crezi ce te ajuta la ceva? Vad ca nimeni nu poate da nici o lamurire ... inseamna ca nu prea au fost cazuri de care sa ne legam ...
Poate daca afli tu mai multe ne spui si noua.
Sincer sa fiu, nici macar nu-mi dau seama daca ma ajuta. Am impresia ca situatia nu se aplica in cazul meu.
O sa revin, desigur, cu detalii in momentul in care o sa stiu mai multe.
Cu stima!
Iti tinem pumnii sa se rezolve cu bine pentru tine.
Asteptam vesti.
Bafta !!!!!!!!!!!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decont tva- prest. servicii. catre pers.neimpozabile din ue adriana.r adriana.r Sunt pfa neplatitoare de tva, prestez servicii informatice, Am primit un cod tva conf. art 1531 CF pt. prestare serv. informatice catre UE. Daca am un ... (vezi toată discuția)
Obligatii declarative d390 vies remustihenea remustihenea O societate comercila din Romania platitoare de tva, efectueaza o prestare de serviciu unei persoane fizice din Franta (cetatean francez) si colecteaza tva 20% ... (vezi toată discuția)
Raportare in 300 si 390 livrare intracomunitara eda_68 eda_68 Buna ziua Intocmesc factura pentru prestare servicii (lucrari de reparatii la fatada unui bloc in Franta (sunt platitoare de tva atat eu cat si ... (vezi toată discuția)