avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Decont tva- prest. servicii. catre pers.neimpozabile ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Decont tva- prest. servicii. catre pers.neimpozabile din UE

Sunt pfa neplatitoare de tva, prestez servicii informatice,
Am primit un cod tva conf. art 1531 CF pt. prestare serv. informatice catre UE.
Daca am un client pers. neimozabila din UE, colectez tva si sunt obligata sa platesc tva la stat.
In ce decont de tva si la ce rubrica declar tva datorata bug.de stat.?
- tva colectat din prestare servicii catre persoane neimpozabile din UE-
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 19:06, 16 Februarie 2010
locul prestarii este romania si pt acest tip de serviciu prestat catre pers neimpozabile din UE nu folositi codul de inregistrare tva pentru achizitii/livrari intracomunitare.

in acest caz veti factura ca si un serviciu catre o persoana din romania (folosind facturierul de neplatitor tva)

daca prestarea se facea catre o pers impozabila din UE, locul prestarii nefiind romania, nu trebuia sa depuneti decontul special de taxa 301, ci doar decl 390, pentru ca nu dvs, sunteti persoana obligata la plata taxei.

decontul special de taxa, 301, se depune numai de catre persoanele inregistrare cf art. 153^1, obligate la plata taxei in romania, pentru achizitiile de bunuri/servicii intracomunitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaraþia 301 NicolaeZ NicolaeZ Bună seara: Am o problema legata in special de decontul 301. Speta ar fi urmatoare: - Sunt PFA inregistrat in scopuri de TVA intracomunitar conform ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit, intracomunitar, declaratii robilix robilix buna ziua am un pfa cu norma de venit, neplatitor de tva deoarece prestez servicii si in tarile UE am depus cererea pentru cif de tva, eu ramanand ... (vezi toată discuția)
Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari roxana_c_09 roxana_c_09 Buna ziua, Sunt traducator PFA neplatitor de TVA si pentru a colabora cu diverse birouri din UE mi s-a cerut un nr de TVA. Din cate am inteles, pentru a ... (vezi toată discuția)