avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... furt din gestiune-situatie ciudata!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

furt din gestiune-situatie ciudata!

sunt gestionar la o firma de conserve-pateuri. acum o luna am sustras din gestiune 600 de pateuri. ulterior s-au gasit acele pateuri pe piata fara acte. dupa o saptamana firma a hotarart sa se faca inventar. dupa inventar am recunoscut fapta angajatorului si am dat o nota explicativa. din acea zi mi s.a suspendat contractul si am predat gestiunea celulalt gestionar (gestiunea fiind comuna). au trecut 13 zile de cand am contractul suspendat si angajatorul, din cate stiu eu, nu a formulat vreo plangere penala. tot din cate stiu inventarul a iesit pe plus, cu mici plusuri si minusuri sau unele inversari intre sorturi asemanatoare. am garantie materiala care depaseste valoarea bunurilor sustrase de mine din gestiune. vreau sa stiu ce pot sa fac sa aflu cat mai astept pana ia angajatorul o decizie si daca aceste bunuri pot sa mi se impute din garantie, urmand sa-mi iau diferenta si daca mi se va face plata salarului pana la data suspendarii contractului, precum si plata zilelor de concediu pe care le am de luat. As mai vrea sa stiu de ce nu s.a facut inventarul imediat dupa ce s-au gasit acele pateuri pe piata si a trebuit sa treaca o saptamana?! ce poate decide firma? ce pot face eu?
Cel mai recent răspuns: pardalian00 , utilizator 17:24, 9 Noiembrie 2011
1.valoarea bunurilor sustrase vi se retine din gestiune
2. aveti dreptul la toate platile reprezentand salariul dumneavoastra si echivalentul zilelor de concediu
3.fapta dumneavoastra este una penala dar actiune penala se pune in miscare numai la plangerea prealabila a angajatorului care trebuie introdusa in termen de doua luni de cand a stiut cine e faptuitorul. Deci depinde de angajator daca veti fi tras la rasundere penala sau nu
Cercetarea disciplinara si decizia de sanctionare pentru o abatere se efectueaza in termen de 30 zile calendaristice de la data la care angajatorul a luat la cunostinta despre abaterea disicplinara dar nu mai tarziu de 6 luni de la comiterea acestei abateri.
Nu este in regula nici faptul ca la inventar ati iesit pe plus, era mai ok ca din gestiune sa fie lipsa fix bunurile sustrase. se va analiza si modalitatea in care ati creat plusul in gestiune nu doar faptul ca ati sustras bunuri atunci cand se va decide sanctiunea aplicabila sau se va calcula prejudiciul adus societatii. Este posibil ca i prejudiciul ce va fi calculat sa fie mai mre decat costul produselor furate.
Ar fi foarte bine pentru dvs. ca valoarea garantiei sa acopere prejudiciul.
In ceeea ce priveste salariul acesta va va fi platit impreuna cu toate drepturile salariale pe care le aveti prin contract.
Si eu stau 30 de zile cu contractul suspendat? Asta spune legea? In privinta inventarului unde ai intalnit tu inventar sa iasa pe 0? La noi se fac 5 inventar pe an si lucrez la ei de aproape 5 ani jumate; in 25 de inventare efectuate tot timpul au fost plusuri si minusuri sau unele inversari. Si cum adica in decursul a 2 luni se poate depune plangere? Cum e posibil? Si de ce s-a efectuat inventarul la o saptamana dupa ce s-au gasit produsele pe piata? Si nu ar fi trebuit sa fie facut cu o comisie de audit? Si rezultatul contabil al inventarului cred ca se ia in calcul, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare minusuri cu plusuri in gestiune - conditii stefs stefs Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti in ce conditii se pot compensa minusurile in gestiune cu plusurile gasite la efectuarea inventarului. Lucrez intr-o magazie de ... (vezi toată discuția)
Imputare diferente inventar marinica_ph marinica_ph buna ziua, din martie anul trecut sunt sef depozit la soc com x. la momentul cand am semnat contractul individual de munca am semnat si pentru raspundere ... (vezi toată discuția)
Imputare diferente inventar marinica_ph marinica_ph buna ziua, din martie anul trecut sunt sef depozit la soc com x. la momentul cand am semnat contractul individual de munca am semnat si pentru raspundere ... (vezi toată discuția)