avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... leasing auto
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

leasing auto

In mai am incheiat un contract le leasing financiar si am achitat o prima parte din avans. Am facut inregistrarile la cursul istoric din contract.
1. La 31.05.2011 nu am facut reevaluarea leasingului ( conform art. 185/din OMEF 3055/2009) la cursul BNR din 31.05.2011.
2. In octombrie 2011 am receptionat autoturismul si am achitat diferenta de avans la cursul zilei din factura , iar ca si curs de referinta pe factura de leasing este cursul BNR din 30.09.2011.

La 31.10.2011 reevaluez leasingul (adica contul 167) la cursul BNR de 1Euro=4.3243 lei
Intrebarea mea este daca va fi o problema ca nu am reevaluat la 31.05.2011. Mentionez ca factura cu prima rata va fi in decembrie 2011.

Multumesc,

Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
vioviod, utilizator
Cel mai recent răspuns: iancuveronica , utilizator 19:12, 12 Noiembrie 2011
Cum ramane cu diferenta de curs favorabila sau nefavorabila care se cuvenea a fi evidentiata la 31 mai ?Vorbim atat despre cont 167 cat si despre contul din clasa 8.N-ar fi trebuit sa va influienteze calculul impozitului pe profit?
Si daca ne gandim mai bine, atata timp cat ati avut in evidenta cont 167, chiar fara miscari in perioada iunie-octombrie,trebuia reevaluat la fiecare sfarsit de luna la cursul BNR comunicat.
Multumes frumos pentru raspuns! Dar ce trebuie sa fac acum, ca sa indrept situatia?
Faceti un aviz contabil in care sa reglati fiecare luna in parte atat pe 167 cat si pt 8036.Apoi faceti nota generala. Soldul ct 167 trebuie sa fie in permanenta egal cu cel din 8036.Sau preluati in program fiecare operatiune in parte cu explicatia ''se regleaza sold cutare la data de ...curs BNR ....La finalul lunii veti inchide cu 121.Nu uitati si de reevaluarea dobanzii din 8036( cu analitic distinct) in care ati inregistrat valoarea dobanzii din scadentarul contractului si pe care descarcati lunar odata cu inregistrarea in ct666 din factura.Cam asa...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing auto vioviod vioviod Subiect: leasing auto In mai am incheiat un contract le leasing financiar si am achitat o prima parte din avans. Am facut inregistrarile la cursul istoric ... (vezi toată discuția)
Se reevalueaza si dobanda dintr-un ctr. leasing financiar in cont extrabilantier? vioviod vioviod Extrabilantier inregistrez un leasing auto financiar: 8036=891 valoarea ratelor de leasing 8051=891 valoarea dobanzii de plata din contractul de ... (vezi toată discuția)
Leasing vioviod vioviod Am un contract de leasing financiar incheiat in 20 octombrie 2011, curs contract 1Euro= 4.3 lei. Total leasing ( fara tva si comisioane) 19500 Euro. 2133=167 ... (vezi toată discuția)