Extrabilantier inregistrez un leasing auto financiar:
8036=891 valoarea ratelor de leasing
8051=891 valoarea dobanzii de plata din contractul de leasing
La 31 ale lunii reevaluez soldul lui 167 la cursul BNR din 30/31 ale fiecarei luni conform 3055/2009. si concomitent soldul lui 167 care trebuie sa fie egal cu suma din contul 8036.
Intrebare:
La 31 ale fiecarei luni se face si reevaluarea dobanzii din contul extrabilantier 8051 la cursul din 30/31 ale luniiBNR ?
Da, se reevalueaza si soldul dobanzii din contul extrabilantier. Odata cu facturarea dobanzii lunare se scade din soldul din contul in afara bilantului valoarea dobanzii la cursul facturii.Soldul in eur ramas ( urmarit pe scadentar) se reevalueaza la cursul BNR din ultima zi a lunii.
Leasing auto
vioviod
In mai am incheiat un contract le leasing financiar si am achitat o prima parte din avans. Am facut inregistrarile la cursul istoric din contract.
1. La ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.