avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Sponsorizare directa sportiv
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Sponsorizare directa sportiv

Din cate am inteles din legea sponsorizarii, poate fi sponsorizata
"d) orice persoana fizica cu domiciliul in Romania a carei activitate in unul dintre domeniile prevazute la lit. a) este recunoscuta de catre o persoana juridica fara scop lucrativ sau de catre o institutie publica ce activeaza in domeniul pentru care se solicita sponsorizarea." (art. 4).
Fiind vorba de un sportiv minor, daca are dovada ca este legitimat la un club, cum poate intra in posesia sponsorizarii?

Suma sponsorizata poate fi maxim 0.3% din CA si 20% din impozit pe profit: profitul total calculat la sfarsitul anului?
Cel mai recent răspuns: nracolta , utilizator 23:48, 4 Decembrie 2011
Pentru minor, dreptul de reprezentare este al tutorelui legal sau al Autoritatii tutelare teritoriale, care pot semna acte in numele si pentru minor.
Dar puteti sa sponsorizati clubul unde este legitimat si sa specificati clar la capitolul obiectul contractului , cum vreti sa fie cheltuiti respectivii bani sau ce sa se faca cu bunurile, in cazul sponsorizarii in natura.
Da. 3 la mie din cifra de afaceri dar nu mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat. Se poate semna contractul si face plata si in timpul anului dar sa tineti cont de posibila evolutie a firmei pentru a va inchide cum trebuie la final, altfel ce depasiti nu mai e deductibil.
PFA poate sponsoriza un sportiv?
In ce conditii ?
Cu ce sume?
Ma poate lamuri cineva cu privire la sponsorizarea de catre PFA?
art 48, alin 5 lit a
a) cheltuielile de sponsorizare, mecenat, precum şi pentru acordarea de burse private, efectuate conform legii, în limita unei cote de 5% din baza de calcul determinată conform alin. (6);

Alin 6
(6) Baza de calcul se determină ca diferenţă între venitul brut şi cheltuielile deductibile, altele decât cheltuielile de sponsorizare, mecenat, pentru acordarea de burse private, cheltuielile de protocol, cotizaţiile plătite la asociaţiile profesionale.

Atentie insa, daca doriti sa dati banii direct sportivului este vorba de mecenat. Sponsorizare puteti face numai catre clubul sportiv la care activeaza sportivul.
Cum se impoziteaza suma sponsorizata de catre clubul sportiv?
Reprezentantul clubului zice: 16%, iar diferenta ajunge la sportivi !?

Alte discuții în legătură

Beneficiar sponsorizare nrac nrac Conf. art. 4 din L32/94: d) orice persoana fizica cu domiciliul în România a carei activitate în unul dintre domeniile prevăzute la lit. a) este ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare pentru un volum de poezie - facilitati fiscale lavinia28 lavinia28 Buna ziua! As dori sa stiu care sunt facilitatile fiscale pe care le poate primi o persoana juridica daca ar sponsoriza publicarea unui volum de poezii (ce-mi ... (vezi toată discuția)
Bursa pentru o mica gimnasta (sponsorizare) andrecris andrecris Care e procedeul legal pentru obtinerea unei burse pentru o mica gimnasta careia scoala ii da recomandare? Cui trebuie sa ne adresam, exista formulare tip, se ... (vezi toată discuția)