avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Beneficiar sponsorizare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Beneficiar sponsorizare

Conf. art. 4 din L32/94:
d) orice persoana fizica cu domiciliul în România a carei activitate în unul dintre domeniile prevăzute la lit. a) este recunoscuta de către o persoana juridică fără scop lucrativ sau de către o instituţie publica ce activează în domeniul pentru care se solicita sponsorizarea.
Intrebare: Daca un elev (15-16 ani), este legitimat la un club sportiv (poate dovedi) si are cont in banca , poate fi sponsorizat direct virandu-se suma cu care se face sponsorizarea in cont?
Cum se justifica sponsorul - persoana juridica, in actele contabile?
Cel mai recent răspuns: nrac , utilizator 08:00, 29 Aprilie 2012
Orice operatiune de sponsorizare implica si existenta unui contract de sponsorizare incheiat intr sponsor si beneficiarul sponsorizarii. In contract se specifica obiectul sponsorizarii, valoarea , durata actiunii de sponsorizare.

In contabilitatea sponsorului , o sponsorizare in bani, se inregistreaza :
6582=5311/5121

Din punct de vedere fiscal, conform articolului 21, alin(4), lit. p) - Cod fiscal- aceste cheltuieli (sposorizari, donatii, subventii) pot diminua impozitul pe profit daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
-sunt in limita a 3 la mie din cifra de afaceri
-nu depasesc mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.
Am inteles partea fiscala si contabila dar:
- se poate incheia un contract de sponsorizare cu un copil (15-16 ani) care este legitimat intr-un sport (conf. art.4 lit.d din L32/94) si sa i se vireze sponsorizarea direct in contul lui, fara a mai trece prin clubul sportiv (unde se cam pierd banii....) ?

Presupun ca trebuie fie cosemnatar si unul dintre parinti sau tutorele.....
La cont are acces sportivul avand card.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii sponsorizare tcalin tcalin L 32/94 art.4 Poate fi beneficiar al sponsorizarii: d) orice persoana fizica cu domiciliul în România a carei activitate în unul dintre domeniile ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare danyyyyy danyyyyy buna ziua, cum se procedeaza cu sponsorizarea de catre o firma catre o firma de turism, este vreun plafon sau ca sa fie cheltuiala deductibila trebuie sa fi pe ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare directa sportiv nracolta nracolta Din cate am inteles din legea sponsorizarii, poate fi sponsorizata \"[i][b]d) orice persoana fizica cu domiciliul in Romania a carei activitate in unul ... (vezi toată discuția)