atalinna a scris:
Dar plata celor 2ua concedii se face din fondul de concedii??Am depus cerere ptr plata concediilor,insa angajatorul m-a anuntat ca nu poate deocamdata sa imi plateasca deocamd.nici un concediu caci nu s-au dat salariile pe septembrie!!!!Mi se pare aberant mai ales ca banii aceia mi se cuvin.
S-ar putea sa nu fie vorba totusi despre rea intentie a angajatorului ,sau despre o aberatie,daca vorbiti despre faptul ca nu s-au achitat salariile nici pe septembrie,ci despre lipsa disponibilitatilor financiare ale angajatorului pt. a plati salariile .
Daca nu s-au achitat salariile pe septembrie,inseamna ca nici contributia angajatorului pt. concedii si indemnzatii de boala in procent de 0,85% din fondul de salarii pe septembrie nu s-a achitat . Trebuie de retinut ca angajatorul in contul acestei contributii va plateste si concediul de maternitate(prenatal sau post natal),mai precis diminueaza suma pe care trebuie sa o vireze la fond lunar,cu valoarea tuturor indemnizatiilor de cm pe care trebuie sa le plateasca lunar din acest fond.
Daca aceasta este intr-adevar problema ,tineti legatura cu angajatorul dvs. cu siguranta va va plati concediile .
Daca insa salariile au fost achitate si dvs. nu ati primit indemnizatiile lunare cuvenite,procedati cum v-a sfatut colegul ,dl. Valeriu in comentariul dansului.