avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... suprapopulare penitenciare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

suprapopulare penitenciare

stie cineva, daca, odata cu aducerea in tara a detinutilor romani , se va face ceva - o gratiere........ceva?
Deja s-a adus o parte si e foarte greu........sunt foarte multi..........
Cel mai recent răspuns: alexandrugroza , utilizator 10:41, 10 Noiembrie 2011
functie de regimul de detentie...si de la caz la caz :(
Gratierile colective se fac doar de catre Parlamentul Romaniei. In acest moment nu exista nici o propunere in acest sens si nu cred ca va depune cineva asa ceva intr-un an electoral.
Se preconizeaza ca vor veni in jur de 12.000 de detinuti si se va gasi loc si pt acestia si pt urmatorii care vor mai savarsi infractiuni. Gratierile sunt foarte rare si se dau numai in cazuri exceptionale, acum nu este cazul.
olimpia_ilie a scris:

Se preconizeaza ca vor veni in jur de 12.000 de detinuti si se va gasi loc si pt acestia si pt urmatorii care vor mai savarsi infractiuni. Gratierile sunt foarte rare si se dau numai in cazuri exceptionale, acum nu este cazul.


numarul acestora mi se pare exagerat:-/
si chiar real de ar fi ....ma intreb cu ce vom hraniatati atatea oameni....??? tot noi , contribuabilii, o sa le facem zilele frumoase... :)))
Chiar ma uitam la niste date. Un detinut ne costa 1200 de lei pe luna. un orfan din centrul de plasament ii este dat pe luna 600 lei. Un soldat negradat dintr-o unitate oarecare primeste o solda de 650 de lei si 400 lei cantina.

Alte discuții în legătură

Hello!! as dori un raspuns urgent, va rog! Dragut Loredana Dragut Loredana un grup de 4 baieti au fost prinsi pentru plasare de bancnote false, mai precis una sg de 100 de lei..au fost arestati pe sectie pana la proces..unde ... (vezi toată discuția)
Executare pedeapsa in locul altcuiva ina_ina_ina ina_ina_ina intrebarea de la miezul noptii: exista posibilitatea , daca sotul meu ar primi o pedeapsa cu executare, sa fac eu, in locul lui, jumatate din pedeapsa? ... (vezi toată discuția)
Amnistie sau gratiere colectiva melinaR melinaR buna zioa poate cineva are informatii cu privire la amnistie sau gratieri colective poate sa indura presedintela sau parlamentul si de amarati de detinuti uni ... (vezi toată discuția)