intrebarea de la miezul noptii: exista posibilitatea , daca sotul meu ar primi o pedeapsa cu executare, sa fac eu, in locul lui, jumatate din pedeapsa? intrebarea mea este foarte serioasa, rog pe cineva sa-mi raspunda ...multumesc.
Nu se poate, poate doar din greșeală să fie pedepsită o altă persoană decât autorul unei infracțiuni și să execute o pedeapsă.
Altfel, așa cum răspunderea penală este una personală și executarea pedepsei trebuie să fie a celui pe numele căruia s-a pronunțat condamnarea, pentru că acesta trebuie să se reeduce și să suporte consecințele de ordin penal ale faptei sale.
sa se reeduce? penitenta, in mintea mea, e privarea de libertate. de aici pana la:
- a avea wc-ul langa pat, neseparat prin nimic de restul camerei si de cei cu care imparti celula
- a dormi cu lumina aprinsa tot timpul
- a suporta fumul celor care au acest viciu ( desi poate mie nu-mi permite organismul ) , pentru ca in unele camere se taie aerul cu cutitul
ar mai fi si altele, dar mi-e sufletul prea amar de nedreptatea impartita de ai' ce se vor in fata oglinzii drepti
inteleg ca un om sa plateasca cu liberatatea lui pentru ce a comis, dar nu va asteptati sa iasa mai bun de acolo, daca sunt tratati ca niste animale.