avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... hello!! as dori un raspuns urgent, va rog!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

hello!! as dori un raspuns urgent, va rog!

un grup de 4 baieti au fost prinsi pentru plasare de bancnote false, mai precis una sg de 100 de lei..au fost arestati pe sectie pana la proces..unde judecatorul le-a dat mandat de 20 d zile.in urma deciziei judecatorului parchetul a facut recurs pentru a le prelungi mandatul la 29 de zile.la recurs hotararea a fost ca cei 4 sa ramana pentru 20 de zile arestati pe o sectie din capitala.la cateva zile, dosarul a fost inchis deoarece inculpatii si-au recunoscut faptele iar ancheta a luat sfarsit.ieri,5 martie a avut loc procesul de dinaintea finalizarii mandatului (precizez ca mandatul de 20 de zile se inchide pe data de 10 martie) in care judecatorul a hotarat impreuna cu procurorul sa le mai dea un mandat de 60 de zile..transferandu-i la penitenciarul Rahova:((.marti va avea loc recursul..insa imi este foarte teama sa nu ii trimita pe penitenciar.as dori sa stiu daca pentru acest caz s-ar putea da pedeapsa cu suspendare..si daca ar putea fi eliberati la sfarsitul mandatului de 20 de zile..mentionez ca am discutat cu multi avocati in aceasta perioada si ma asigurau ca vor iesi, ca acest mandat de 20 de zile este mai mult o lectie, o invatare de minte, insa acum cred ca ma imbatau cu apa rece..deoarece mi-am pierdut toate sperantele.de aceea as dori un raspuns si din partea dvs.si inca ceva,unul din baieti in varsta de 25 de ani sufera de o boala pe fond psihic numita Nevroza Isterica in Context Psiho-Traumatizant (NU ESTE NEBUN)insa la emotii puternice face niste crize din care isi poate reveni numai cu ajutorul calmantelor puternice,perfuzii si etc.va multumesc mult.astept raspuns
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:29, 6 Martie 2010
In lipsa cercetarii penale si a administrarii probatoriului,cum sa se dispuna pedeapsa cu supendare?
Pentru prevenirea situatiilor cu evolutie posibil neplacuta,aveti dreptul,in baza documentelor medicale sa instiintati autoritatea si sa faceti cerere distincta pentru persoana in cauza
e greu de zis ce se va intampla cu ei dupa aceasta perioada. ar fi o chestie neserioasa pt un avo , sa va dea toate asigurarile ca vor iesi de acolo. pana nu se studiaza dosarul lor nu se poate zice nimic. au fost retinuti clar pt ca au fost prinsi in flagrant...mai departe greu de zis...poate unii dintre ei, nu sunt la prima infractiune savarsita sau poate intre timp se descopera ca ei am operat cu astfel de bancnote false o perioada mai lunga. nu cred ca vor fi lasati in libertate pana la proces. procuror va sustine ca sunt un real pericol social, din prisma raspandirii pe piata a bancnotelor false. si alt motiv pt care cred ca nu ii va elibera, anchetatorii au nevoie de ei acolo, ca sa-i traga de limba sa vada cine a mai participat, de unde proveneau banii, cine, unde ii falsifica, unde erau folositi...
sunt o serie de chestii de lamurit ca doar nu au falsificat o chitanta ci bani...nu e usor. o sa trebuiasca sa le angajati un avocat. trebuie sa aduceti si acete doveditoare pt suferinta psihica a acelui tanar.

av.m.vasilescu
Avind in vedere ca suspendarea conditionata a executarii pedepsei este dependenta de indeplinirea mai multor conditii, referitoare atat la pedeapsa aplicata cat si la persoana infractorului, trebuie sa va spun ca, daca instanta retine un concurs de infractiuni/ nu prea ati detaliat aspectele referitoare la infractiune si nici pe cele referitoare la infractori (luind in considerare si constituirea unui grup infractional organizat), sansele ca pedeapsa sa fie de cel mult 2 ani se reduc (cel mult 3 ani =pedeapsa aplicata de instanta in cazul in care nu este vorba de un concurs de infr.), iar in acest caz (din pacate), nu se poate vorbi de o acordare a suspendarii conditionate a executarii pedepsei.
Nu ati spus nimic nici despre cazierul celor implicati, care sper sa nu mai fi fost condamnati anterior la pedeapsa inchisorii mai mare de 6 luni (cu exceptia cazului in care condamnarea intra in vreuna din situatiile prevazute de art.38 C.pen.)
Fct. de aceste aspecte evaluati si dvs., iar singura care va va da un raspuns cu adevarat real (juristii nefiind matematicieni, sa poata calcula probabilitati procentuale, ci pot expune numai pareri, de preferinta competente si avizate), fiind instanta de judecata.
De altfel, chiar dvs. ati constatat deja ca nici parerile multor avocati ("am discutat cu multi avocati") nu se confirma uneori.
Succes.
Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2010
ContSters36411, utilizator
Si atentie marita cu persoana cu sensibilitatea mentionata,ca sa nu devina atentia principala ,care poate deconspira si lamuri interesele obiectivelor de cercetare
imi cer scz ca nu am precizat tot,insa m-am grabit.niciunul din ei nu au cazierul patat,ei sunt la prima fapta.ancheta a fost incheiata deoarece ei au recunoscut tot ce aveau de recunoscut,ba chiar au spus si de unde aveau acea bancnota,respectivul acum fiind de negasit.pentru barbatul bolnav, au fost aduse toate dovezile posibile pana si livretul militar i-a fost respins datorita bolii.mai mentionez ca este administratorul unei firme de constructii,iar ceilalti 3 sunt angajati cu carte de munca.

Alte discuții în legătură

Motive retinere pentru inselaciune? burgcrist burgcrist buna seara, imi puteti spune va rog frumos daca un acuzat, fara antecedente penale, care nu prezinta pericol social, a recunoscut fapta, a colaborat cu ... (vezi toată discuția)
Furt cablu nelu1976 nelu1976 ce pedeapsa poate lua un individ care a fost prins furand cablu ....?mentionez ca mai avea si 1 an suspendare pentru tentativa de furt si era in perioada de 3 ... (vezi toată discuția)
Ultraj alinaelida alinaelida este normal ca cineva sa stea arestat preventiv pentru infractiunea de ultraj contra bunelor moravuri si lovire ( 5 zile de ingrijire med. ) pe durata ... (vezi toată discuția)