In lipsa cercetarii penale si a administrarii probatoriului,cum sa se dispuna pedeapsa cu supendare?
Pentru prevenirea situatiilor cu evolutie posibil neplacuta,aveti dreptul,in baza documentelor medicale sa instiintati autoritatea si sa faceti cerere distincta pentru persoana in cauza
e greu de zis ce se va intampla cu ei dupa aceasta perioada. ar fi o chestie neserioasa pt un avo , sa va dea toate asigurarile ca vor iesi de acolo. pana nu se studiaza dosarul lor nu se poate zice nimic. au fost retinuti clar pt ca au fost prinsi in flagrant...mai departe greu de zis...poate unii dintre ei, nu sunt la prima infractiune savarsita sau poate intre timp se descopera ca ei am operat cu astfel de bancnote false o perioada mai lunga. nu cred ca vor fi lasati in libertate pana la proces. procuror va sustine ca sunt un real pericol social, din prisma raspandirii pe piata a bancnotelor false. si alt motiv pt care cred ca nu ii va elibera, anchetatorii au nevoie de ei acolo, ca sa-i traga de limba sa vada cine a mai participat, de unde proveneau banii, cine, unde ii falsifica, unde erau folositi...
sunt o serie de chestii de lamurit ca doar nu au falsificat o chitanta ci bani...nu e usor. o sa trebuiasca sa le angajati un avocat. trebuie sa aduceti si acete doveditoare pt suferinta psihica a acelui tanar.
av.m.vasilescu
Avind in vedere ca suspendarea conditionata a executarii pedepsei este dependenta de indeplinirea mai multor conditii, referitoare atat la pedeapsa aplicata cat si la persoana infractorului, trebuie sa va spun ca, daca instanta retine un concurs de infractiuni/ nu prea ati detaliat aspectele referitoare la infractiune si nici pe cele referitoare la infractori (luind in considerare si constituirea unui grup infractional organizat), sansele ca pedeapsa sa fie de cel mult 2 ani se reduc (cel mult 3 ani =pedeapsa aplicata de instanta in cazul in care nu este vorba de un concurs de infr.), iar in acest caz (din pacate), nu se poate vorbi de o acordare a suspendarii conditionate a executarii pedepsei.
Nu ati spus nimic nici despre cazierul celor implicati, care sper sa nu mai fi fost condamnati anterior la pedeapsa inchisorii mai mare de 6 luni (cu exceptia cazului in care condamnarea intra in vreuna din situatiile prevazute de art.38 C.pen.)
Fct. de aceste aspecte evaluati si dvs., iar singura care va va da un raspuns cu adevarat real (juristii nefiind matematicieni, sa poata calcula probabilitati procentuale, ci pot expune numai pareri, de preferinta competente si avizate), fiind instanta de judecata.
De altfel, chiar dvs. ati constatat deja ca nici parerile multor avocati ("am discutat cu multi avocati") nu se confirma uneori.
Succes.
Si atentie marita cu persoana cu sensibilitatea mentionata,ca sa nu devina atentia principala ,care poate deconspira si lamuri interesele obiectivelor de cercetare
imi cer scz ca nu am precizat tot,insa m-am grabit.niciunul din ei nu au cazierul patat,ei sunt la prima fapta.ancheta a fost incheiata deoarece ei au recunoscut tot ce aveau de recunoscut,ba chiar au spus si de unde aveau acea bancnota,respectivul acum fiind de negasit.pentru barbatul bolnav, au fost aduse toate dovezile posibile pana si livretul militar i-a fost respins datorita bolii.mai mentionez ca este administratorul unei firme de constructii,iar ceilalti 3 sunt angajati cu carte de munca.