avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suspendare art.155 indice1
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suspendare art.155 indice1

daca s-a suspendat cauza pe 155 indice 1 cpc, care este cuantumul taxeo de tomrbu in conditiile in care am formulat o cerere de ajutor public judiciar nesolutionat?
Cel mai recent răspuns: dina999 , utilizator 20:42, 9 Noiembrie 2011
suspendarea a survenit urmare a neindeplinirii unor obligatii trasate de instanta, nu ati depus anumite acte,relatii,etc. Puteti cere reluarea fara a plati nici o taxa de timbru, trebuie sa dovediti ca v-ati conformat dispozitiilor instantei
da... era o situatie ciudata.

obiectul este uzucapiune si am formulat o cerere de ajutor public judiciar. am tot solicitat amanarea cauzei pana la solutionarea cererii de ajutor public. acum m-am trezit ca dosarul de fond s-a suspendat intrucat nu am facut dovada domiciliului paratilor si nu am indicat mosteitorii.

precizez ca in actiunea introductiva am aratat faptul ca nu cunosc domciliul paratilor intrucat ultima inscriere in cartea funciara dateaza din 1937.

nu stiu cum de au aparut aceste dispozitii in incheierile de sedinta, dar... desi verbal onorata instanta nu mi-a adus la cunostinta aceste aspecte pe parcursul sedintelor de judecata, ...

ah, cireasa de pe tort e ca trebuie sa timbrez fiecare capat de cerere ( constatarea dobandirii dr de propr prin efectul uzucapiunii de 30 de ani, sistarea indiviziunii) la valoare, adica in total 6% din valoare. am ramas socata, dar trebuie sa ma conformez.

deci, nu se timbreaza cererea de repunere pe rol in aceste conditii?
Potrivit art. 155 indice 1 Cod procedura civila: alin. 1: „Când constata ca desfasurarea normala a procesului este împiedicata din vina partii reclamante, prin neîndeplinirea obligatiilor prevazute de lege ori stabilite în cursul judecatii, instanta poate suspenda judecata, aratând în încheiere care anume obligatii nu au fost respectate.”În conformitate cu dispozitiile art. 244 indice 1 Cod procedura civila, asupra suspendarii judecarii procesului instanta se pronunta prin încheiere care poate fi atacata cu recurs în mod separat. Recursul se poate declara cât timp dureaza suspendarea cursului judecarii procesului".
Veti putea, deasemenea, sa solicitati Directiei Publice Jud. de Evidenta a Persoanelor, date referitoare la domiciliile si resedintele acordate pentru parati pe baza unei cereri si contra unei taxe prestabilite ( exista si taxe corespunzatoare si regimului de urgenta), justificand, pe baza citatiei: dosarul cauzei, calitatea de reclamant, dar si de parati a persoanelor pentru care solicitati acele date. Serviciul de evidenta a persoanelor va face comunicarea direct instantei de judecata.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate aylyn87 aylyn87 Am un proces cu un vecin care a intrat ilegal in curte, acest vecin a primit de la primarie acea proprietate (are acte), desi acel loc este al meu conform ... (vezi toată discuția)
Cerere de ordonanta presedintiala oarecum concomitenta cu apelul elena20a elena20a In 4.06.2013, a fost respins apelul in procesul de divort. La sedinta din dosarul de ordonanta presedintiala din 6.06.2013, nu a fost niciuna dintre ... (vezi toată discuția)
Repunere pe rol - dosar ! tutu12 tutu12 A fost suspendata judecata intr-un dosar cu mentiunea pe ..portal : solutia pe scurt: Suspendă judecata cauzei privind pe reclamantul ................ şi pe ... (vezi toată discuția)