avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... se poate accesa date personale?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

se poate accesa date personale?

poate militia sa imi intre in pc si sa vada ce fac?m-au amenintat ca vor face asa ceva.ei banuiesc ca eu am afurat un laptop.eu stiu ca arfi ilegal,si ca au dreptul laperchezitie informatica,dar nu la asa ceva.


ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: ion_iliescu , utilizator 22:08, 9 Noiembrie 2011
In principiu se poate orice, daca exista dovada ca ati savarsit o infractiune sau sa pregatiti savarsirea unei infractiuni orgenele de cercetare si instanta pot dispune o multitudine de masuri. Se poate ajunge de la perchezitie pana la interceptarea mijloacelor de comunicare.
Acesta este un raspuns la fel de general cum ati expus si dvs situatia.
Exista o urmarire penala inceputa, in ce stadiu se afla dosarul penal, mai aveti antecedente penale?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
ContSters178374, utilizator
nu am antecedente penale.plangerea e in rem.m-au gasit pemine cica.dar eu m-am conectat la wirless depe unde am prins retea.deci nu au probe.de aceea zic,sa nu fi intrat in pc sa ia probe.din ce mi-au zis avocatii eilegal.au dreptul doar la perchezitie informatica.da nu m-as mira sa fi intrat.
Doamna Stefana, organele de cercetare nu sunt hackeri sa intre fara autorizatie in viata omului. Fiecare proba trebuie obtinuta legal, iar pt perchezitie si interceptare este nevoie de o propunere, de o autorizatie de la magistrat, nu se dispun oricum. Orice proba obtinuta altfel, adica ilegal nu va putea fi folosita intr-un proces penal.
am inteles.dar se poate da o astfel de autorizatie?
exista o baza legala.
am inteles perchizitia informatica,stiu ca exista.dar nu am auzit asa ceva,sa iti intre in pc,sau s amonitorizeze activitatea de pe pc-ul meu.totusi,se poate da o astfel de autorizatie?
Doamna Stefana, ar fi bine sa ne spuneti despre ce fapta este vorba, ca sa primiti raspunsuri mai exacte.
Din cunostintele mele va pot spune ca monitorizarea calculatorului de catre organele de urmarire penala se poate realiza insa tot ei vor trebui sa va instaleze un mic programel cu ajutorul caruia va vor monitoriza, iar acest lucru se poate intampla avand acces la calculatorul dvs. sau prin metode mai putin obisnuite.
Cred ca de fapt dvs ati inteles gresit, cu siguranta acei politisti v-au spus ca va vor monitoriza traficul pe internet, care este o chestiune diferita. Aceste date (despre trafic) le vor lua de la furnizorul dvs de internet.
Din primul dvs topic spuneti ca sunteti suspecta ca ati furat un laptop, pt aceasta infractiune nu este necesar sa va monitorizeze , cred ca este suficient sa va ceara sa prezentati laptopul pe care il folositi dvs. pentru a se confirma sau infirma daca este acelasi cu cel furat, sau pur si simplu o perchezitie domiciliara cu scopul de a gasi acel obiect furat.
In alta ordine de idei sunt tare curios cine sunt anchetatorii care spun banuitilor ce au ei de gand sa faca? Nu ca nu ar fi posibil, in Romania ma minunez pe zi ce trece tot mai mult de cate se pot intampla.

Alte discuții în legătură

Am furat dintr-un hipermarket in valoare de 95 lei madalinadumitra madalinadumitra Buna ziua!am furat dintr-un hipermarket in valoare de 95 de lei am fost prins si am fost la sectie de politie unde am dat declaratie si am recunoscut ... (vezi toată discuția)
Ce risc pentru furt? CurtisEffland CurtisEffland O să încerc să vă povestesc cât mai pe scurt problema cu cele mai importante detalii. Eram intr-o zi cu vărul meu la un supermarket, am petrecut ceva ... (vezi toată discuția)
Se poate fura ip-ul? daca da, ce-as putea face ca situatia sa nu se repete? Gabriela  Pintea Gabriela Pintea De doua ori in ultimele doua saptamani calculatorul a afisat \"conflict de retea\" iar internetul nu a mai functionat (in sensul ca paginile nu se mai ... (vezi toată discuția)