O să încerc să vă povestesc cât mai pe scurt problema cu cele mai importante detalii.
Eram intr-o zi cu vărul meu la un supermarket, am petrecut ceva timp acolo cumpărând ce aveam nevoie. La ieșire, ne-au 'prins' cu niște bunuri furate din magazin. Nici unul din noi nu am știut că celalalt furase ceva, am aflat abia după. Eu luasem în valoare de 30 RON iar vărul meu de aprox. 60 RON.
Au făcut plângere la poliție, a venit poliția și ne-a luat datele. După care, am fost conduși la secție unde ni s-au luat declarații la amândoi, iar după aceea am fost la o altă secție de poliție unde ne-au luat amprentele și ne-au fotografiat. Bunurile furate au fost imediat recuperate.
Ni s-a spus că deși bunurile au fost recuperate, plângerea pentru furt nu se poate retrage și e vorba de dosar penal.
A fost prima dată când eu sau el am furat ceva. Amândoi suntem majori.
În urmă cu câțiva ani (pe când eram minor), am folosit datele de pe cardul unei prietene de-a mamei mele, pentru a-mi cumpăra un joc pentru PC. Ea a făcut reclamație și nu s-a pus problema de dosar penal la vremea respectivă, scăpând doar cu o amendă. Vreau să știu dacă mă poate afecta asta acum.
El este la prima abatare. Ce riscă fiecare în parte? #-o
Cine v-a spus sa declarati ca nu nici unul dintre voi nu ati stiut de furtul celuilalt a fost destul de inspirat :D .
Pentru un asemenea furt, tinand cont de faptul ca prejudiciul a fost integral recuperat, ca nu aveti antecedente penale si fapta pe care ati comis-o nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni, de obicei sanctiunea penala este inlocuita de procuror cu o sanctiune administrativa care consta in aplicarea unei amenzi intre 100 -1.000 lei.
ei, chestia asta ca eu n'am stiut ca a furat celalalt e foarte ieftina, nu o sa o creada nimeni. Incadrarea va fi de furt calificat, dar avand in vedere valoarea mica probabil o sa scapati cu o amenda administrativa.
Dl "avocat" vladflesan, cu credinta se merge la biserica.... binenteles ca 95% nu cred dar atata timp cat declaratiile sunt date in sensul ca nici unul nu au stiut de furtul celuilalt in baza prezumtiei de nevinovatie anchetatorii nu au decat pa probeze contrariul. Binenteles nu se aplica la speta de fata .... nu isi pierde nimeni timpul cu o fatpa de o gravitate atat de redusa.
Furt din supermarket
unnamed
am fost prins in carrefour impreuna cu un complice dupa ce am furat bunuri in valoare de 440 lei (eu 360 ron , complicele 80 roni) ,, am fost dusi la camera de ... (vezi toată discuția)
Furt market
Alin9321
Acum 3 luni am fost fără sa vreau complice la un furt din magazin, la ieșire obiectele in valoare de 200 de RON au fost predate, la paznici, deci ... (vezi toată discuția)