avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de mostenitor.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de mostenitor.

Pana la ce generatie se poate revendica dreptul de mostenire ? am eu vre-o prioritate ca mostenitor a 1/2 din bunurile matusii mele ce i-au revenit tatalui meu fata de o persoana care revendica cealalata 1/2 din bunurile matusii ce revenisera sotului matusii mele in situatia in care matusa mea nu a avut copii?
Mostenitoarea pretendenta este a doua sotie a unu domn decedat, a carui prima sotie era fiica unei doamne despre care se pretinde ca era sora cu sotul matusii mele . Ori nu exista nici un act in care sa se dovedeasca faptul ca sotul matusii mele si aceasta doamna au fost frate si sora, ca au avut parinti comuni , ca afost infiata sau alt caz. Absolut nici un act . Cum pot gasi actul de deces a acestei presupuse surori ? singura informatie este numele ei, inscris in actul de deces al fiicei sale .
Daca se dovedeste ca nu exista relatia de frate-sora intre sotul matusii mele si mama primei sotii a Dlui decedat, deci aceasta a doua sotie a lui, nu are calitate de mostenitoare ce se intampla cu 1/2 parte din bunurile matusii mele ce le mostenise sotu ei ? Cui revin ?



Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 15:20, 10 Noiembrie 2011
Daca sotul matusii nu a avut mostenitori, atunci succesiunea sa este considerata vacanta si revine Statului Roman.
Cine a decedat mai intai : matusa sau sotul sau?
Pretinsa mostenitoare a sotului matusii va trebui sa faca dovada calitatii sale succesorale.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
ContSters103772, utilizator
Matusa a decedat intai si dupa ea s-a facut sucesiunea 1/2 tatalui meu si 1/2 sotului ramas in viata .
Am inteles. Dvs. nu il puteti mosteni pe sotul matusii, intrucat nu sunteti rude de sange. Mostenirea sa va reveni fie mostenitoarei pretinsei surori, daca va face dovada existentei unei legaturi de rudenie cu el si a acceptarii tuturor succesiunilor din lant, fie Statului Roman, in lipsa mostenitorilor.
Mergeti la Camera notarilor si solicitati sa se verifice daca s-a dezbatut succesiunea dupa defuncta X. Notarul poate solicita starii civile, copia certificatului de deces.
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2011
avvalentina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii - fara copii ai decedatilor Elena27R Elena27R Buna ziua, Suntem in situatia de a cumpara o casa si terenul aferent care a ramas in urma decesului unor rude, matusa si unchi decedati amandoi acum 1 an. ... (vezi toată discuția)
Succesiune zago_sefu zago_sefu Salutare!!! In urma cu 6 ani o matusa pe care am ingrijit-o a decedat fara a mai apuca sa fac vreun act de mostenire cu ea. Matusa nu a fost casatorita, nu a ... (vezi toată discuția)
Grad de rudenie ,in vederea succesiuni. mariancristielena mariancristielena Buna ziua,o intrebare la dvs daca puteti sa ma ajutati.Tatal meu a decedat,Tata a avut 6 frati ( 3 frati si 3 surori )nici unul nu mai traiesc.Una dintre sora ... (vezi toată discuția)