Pana la ce generatie se poate revendica dreptul de mostenire ? am eu vre-o prioritate ca mostenitor a 1/2 din bunurile matusii mele ce i-au revenit tatalui meu fata de o persoana care revendica cealalata 1/2 din bunurile matusii ce revenisera sotului matusii mele in situatia in care matusa mea nu a avut copii?
Mostenitoarea pretendenta este a doua sotie a unu domn decedat, a carui prima sotie era fiica unei doamne despre care se pretinde ca era sora cu sotul matusii mele . Ori nu exista nici un act in care sa se dovedeasca faptul ca sotul matusii mele si aceasta doamna au fost frate si sora, ca au avut parinti comuni , ca afost infiata sau alt caz. Absolut nici un act . Cum pot gasi actul de deces a acestei presupuse surori ? singura informatie este numele ei, inscris in actul de deces al fiicei sale .
Daca se dovedeste ca nu exista relatia de frate-sora intre sotul matusii mele si mama primei sotii a Dlui decedat, deci aceasta a doua sotie a lui, nu are calitate de mostenitoare ce se intampla cu 1/2 parte din bunurile matusii mele ce le mostenise sotu ei ? Cui revin ?
Daca sotul matusii nu a avut mostenitori, atunci succesiunea sa este considerata vacanta si revine Statului Roman.
Cine a decedat mai intai : matusa sau sotul sau?
Pretinsa mostenitoare a sotului matusii va trebui sa faca dovada calitatii sale succesorale.
Am inteles. Dvs. nu il puteti mosteni pe sotul matusii, intrucat nu sunteti rude de sange. Mostenirea sa va reveni fie mostenitoarei pretinsei surori, daca va face dovada existentei unei legaturi de rudenie cu el si a acceptarii tuturor succesiunilor din lant, fie Statului Roman, in lipsa mostenitorilor.
Mergeti la Camera notarilor si solicitati sa se verifice daca s-a dezbatut succesiunea dupa defuncta X. Notarul poate solicita starii civile, copia certificatului de deces.
Succesiune
zago_sefu
Salutare!!!
In urma cu 6 ani o matusa pe care am ingrijit-o a decedat fara a mai apuca sa fac vreun act de mostenire cu ea. Matusa nu a fost casatorita, nu a ... (vezi toată discuția)